GS1 Benelux datamodel

Welke data staat in GS1 Data Source?

Retailers en hun leveranciers in de Benelux bepalen samen welke data ze delen via GS1 Data Source. In het datamodel staat om welke data het gaat.

Het het invoeren begint bij het indelen van je product in een categorie met de Global Product Classification (GPC) methode. 

GS1 Benelux datamodel doe-het-zelf, tuin en dier

Welke artikelgegevens je via GS1 Data Source kunt delen staan - met toelichting - in het datamodel (veldenlijst) hieronder. 

 

Hoe werkt het datamodel voor doe-het-zelf, tuin en dier?

Let op: versie 3.1.28 van het datamodel is sinds op 10 juni 2024 gepubliceerd en gaat op 17 augustus 2024 live. Bekijk de belangrijkste wijzigingen.

Apart overzicht met validaties

  • De validaties voor alle sectoren van GS1 Nederland en GS1 Belgilux zijn samengevoegd op 1 tabblad. Je kunt nu makkelijker filteren voor de verschillende landen (BE, NL en L) en sectoren en in het overzicht met wijzigingen (change log).
  • We kunnen met dit overzicht complexe validaties (met meer variabelen) ontwikkelen.
  • Voor de sector doe-het-zelf, tuin en dier zijn de indeling en beschrijving van validaties nieuw. 
  • Het nieuwe validatieoverzicht is voorlopig nog naast het bestaande overzicht in het datamodel beschikbaar. 

Mis je iets in het datamodel?

Het doel van GS1 Data Source is om bedrijven te helpen met productdata voor het runnen van hun business. Dus wil je data delen van een productgroep wat nog niet mogelijk is of heb je andere codes nodig die nog niet in het datamodel staan. Vraag dan een wijziging aan zodat het datamodel ook aan jouw wensen voldoet.