Release-informatie

Doe-het-zelf, tuin & dier

Er komen steeds meer productgroepen bij en voor websites is ook steeds meer data nodig. Vier keer per jaar is er daarom een update (release) van het GS1 Benelux datamodel. Dan voeren we bijvoorbeeld wijzigingen door in validaties, invoerinstructies, velden of codes.

Nieuw GS1 Benelux datamodel doe-het-zelf, tuin & dier

De nieuwe versie van het GS1 Benelux datamodel voor de sector doe-het-zelf, tuin en dier (3.1.25) is sinds 18 november live. Retailers ontvangen vanaf nu data volgens het nieuwe datamodel. Leveranciers moeten er dus voor zorgen dat eventuele wijzigingen zijn doorgevoerd.

Belangrijkste wijzigingen:

  • Voor het vastleggen van informatie over gevaarlijke stoffen vervallen diverse attributen en zijn definities en instructies aangepast. Validaties geven gerichter aan wanneer bepaalde informatie gevuld moet worden.
  • Herinrichten en activeren diverse tuin-gerelateerde bricks (terrasoverkappingen, zwembad benodigdheden, tuinmeubels, tuin opslagboxen, omheiningspalen, toortsen/lantaarns).
  • Activeren bricks voor tafelgerei (glazen, serveerschalen, bestek, eierdopjes).
  • Activeren bricks voor speelgoed (bordspelen, poppen).
  • Activeren bricks voor sieraden (armbandjes, enkelbandjes, horloges, nagel hulpmiddelen).
  • Activeren attributen voor veiligheidskleding.

Vervallen attributen

Onderstaande attributen (velden) vervallen per 18 november. Voor een aantal zijn er vervangende attributen (zie kolom Nieuw FieldID):

 

FieldID

Nieuw FieldID  

Naam attribuut

6.208

4.039

Indicatie voelbare structuur

7.510

9.096

Diameter toevoer

7.630

9.097

Diameter afvoer

7.805

9.098

Diameter buis/paal/steel

Meer informatie

Bekijk het nieuwe datamodel en validatie-overzicht. In het datamodel hebben alle wijzigingen ten opzichte van versie 3.1.24 een gele achtergrond. 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@gs1.nl of bel naar 020 511 38 88.

X