Wijziging aanvragen

Doe-het-zelf, tuin & dier

Voldoet het datamodel niet aan je wensen?

Het kan zijn dat je bepaalde data wilt delen of ontvangen, maar dat dit nog niet kan via het huidige datamodel. Dan kun je een zogenaamd wijzigingsverzoek indienen zodat het datamodel ook aan jouw wensen voldoet! Want bedrijven in de sector bepalen namelijk samen welke productdata er met behulp van het Benelux datamodel wordt gedeeld.

Wanneer dien je een wijzigingsverzoek in?

Als je mogelijkheden mist om data van jouw product in te voeren in GS1 Data Source of als je meer of andere data wilt ontvangen. Je kunt dan denken aan het toevoegen van een productgroep (GPC brick) met bijbehorende commerciële attributen, een attribuut toevoegen en verplicht of optioneel maken, waardes aan een keuzelijst toevoegen of definities aanpassen.

Hoe vaak worden er wijzigingen in het datamodel doorgevoerd?

4 keer per jaar voeren we wijzigingen in het datamodel en de GS1 datapool door. De data vind je in de jaarplanning. Vanaf de datum ‘in productie op’ zijn de wijzigingen van kracht en moet data worden vastgelegd en ontvangen volgens de dan geldende regels en instructies.

Hoe dien je een wijzigingsverzoek in?

  • Kleine wijziging zoals het toevoegen van een waarde of attribuut kan via dit formulier.
  • Neem voor grotere wijzigingen - zoals het toevoegen van een nieuwe productgroep met bijbehorende commerciële attributen  - contact op met ons via accounts@gs1.nl. Dan kunnen we het samen op de juiste manier definiëren en aanvragen.
  • Na het indienen van een verzoek beoordelen wij deze. Als het wijzigingsverzoek wordt opgenomen, krijg je toegang tot Microsoft Teams waarin je alle verzoeken kunt volgen. 
Wijziging aanvragen - Afbeelding Tijdlijnrelease Proces DHZT NL (1)

Wanneer kun je een wijzigingsverzoek indienen?

Je kunt op ieder moment een wijzigingsverzoek indienen. Houd er rekening mee dat er tijd nodig is om het verzoek te beoordelen: of de wijziging wel kan, of de juiste keuze is gemaakt en we moeten bepalen of er misschien meer wijzigingen nodig zijn. Verzoeken die uiterlijk 6 weken voor de publicatiedatum worden ingediend, kunnen we potentieel meenemen in die release. Zie onze jaarplanning.