GS1 EDI

Optimaliseer je digitale handelsproces

Bestel direct je GS1 EDI pakket

Stuur jij nog orders, pakbonnen, facturen, artikelgegevens en voorraadgegevens via mail, post of fax? Met Electronic Data Interchange (EDI) wissel je informatie digitaal uit met je handelspartners. Dankzij het EDI-systeem kun je administratieve informatie afhandelen met snelle, efficiënte, elektronische berichten. Deze berichten worden verzonden vanuit de GS1 EDI-standaard.

Administratieve last verlichten

Weg met de papieren administratieve lastendruk. Dat kost minder tijd aan archiveren, kopiëren, ontvangen en sturen van e-mails.

Voorkomen van fouten

Handmatig gegevens invoeren: een foutje is zo gemaakt. Door electronische afhandeling verminder je de kans op fouten.

Transacties sneller verwerken

De gegevens zijn voor de ontvanger direct beschikbaar en de zender ontvangt direct reactie.

Hoe werkt dat dan?

Het is goed om eerst te inventariseren welke handelspartners al werken met EDI. Dat zijn er meer dan je denkt! En wellicht heb je het zelf al in huis? EDI-software is vaak geïntegreerd in software systemen.

Implementatiepartners kunnen adviseren en helpen bij het implementeren van de software en het gebruik van de EDI-standaard.

Er zijn verschillende berichten, zoals de bekende order-, verzend- en factuurbericht. Maar ook berichten voor bijvoorbeeld afleverplanningen, voorraad en betalingsspecificaties.

Bekijk de video en het stappenplan om te beginnen met GS1 EDI.

Tarieven

Bestel direct je GS1 EDI pakket

X