Werken bij GS1 Nederland

Bij GS1 zetten wij ons in voor een duurzame wereld. Dit doen wij door het efficiënt en transparant maken van productinformatie binnen ketens. Door het gebruik van unieke identificatiecodes van GS1, onder andere de barcode, en het delen van heldere en eenduidige data laten we de reis van het product door de keten heen zien. Van grondstof tot eindgebruiker. Zo kunnen wij ons, samen met onze partners, inzetten voor maatschappelijke thema’s als een circulaire economie. GS1 is wereldwijd in 150 landen actief en wij werken graag dagelijks samen met onze (inter)nationale collega’s en klanten.

  • Amstelveen
  • Hybride
  • +/- 80 medewerkers
  • Aantrekkelijk en duurzaam mobiliteitspakket
  • Informeel op kantoor
  • 38 vakantiedagen
  • Actief in 150 landen
Sebastiaan van Zundert

Manager Projecten afdeling IT

"Ik heb GS1 leren kennen aan de klant kant. Toen de vacature voor projectmanager beschikbaar kwam heb ik gesolliciteerd om een bijdrage te kunnen leveren aan de implementatie van standaarden in de sectoren."

Mirjam Karmiggelt

CEO

"Bij GS1 kan je echt het verschil maken. Je bent aan het werk aan de vraagstukken van morgen, zoals duurzaamheid. En dat voor hele sectoren. En dan niet alleen bedenken hoe dat werkt, maar ook echt helpen bij de implementatie van oplossingen."

Robin Veldman

TestAnalist - IT

"GS1 was destijds het Datakwaliteitsprogramma aan het opstarten en uitrollen, mijn kennis vanuit de branche sloot hierbij goed aan en was van grote waarde om het programma goed uit te rollen."

Lieke

Customer Support adviseur

"Ik vind het leuk om dienstverlenend werk te doen, maar er moet wel uitdaging in zitten. Bij GS1 is het niet zomaar een support afdeling, je gaat echt de diepte in. De markt is zo bewegelijk en groeiend dat de vragen en antwoorden altijd weer anders zijn en daar ligt de uitdaging."

Ontwikkelen binnen het bedrijf

De GS1-organisatie is constant in ontwikkeling en als medewerker word je in staat gesteld om je hier voortdurend aan aan te passen. Opleiding en ontwikkeling worden gestimuleerd in verschillende vormen: van een collectieve opleiding met de hele organisatie of afdeling, tot individuele coaching, e-learnings, webinars, internationale courses, fora en seminars. Kortom, in deze kennisorganisatie staat leren centraal.

Meer weten of solliciteren?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om onze teams te versterken. Neem contact op met Anneke Gimbel, Manager HR via de mail hr@gs1.nl, telefonisch 020 511 38 20 of klik op de button.