De standaard GS1 artikelcode

GTIN-13 (vroeger EAN-13) staat voor de meestgebruikte GS1 artikelcode

1 tot 5 artikelcodes nodig? Bestel meer codes Verkopen via bol.com?

De GS1 artikelcode code wordt ook GTIN-13 of EAN-13 genoemd: allemaal verschillende namen voor de enige echte code voor je product. Met de GS1 code kun je je producten overal ter wereld - online of fysiek - identificeren en verkopen.

Een GS1 code is als een paspoort voor je product

De meestgebruikte barcode

De meestgebruikte barcode

Artikelcodes zijn wereldwijd gestandaardiseerd. Met een GS1 code kun je producten overal, online en in fysieke winkels, verkopen.

EAN-13 en GTIN-13

EAN-13 en GTIN-13

In 2005 ging EAN op in het wereldwijde GS1. Daarom heet het oude European Article Number (EAN) nu GTIN (Global Trade Item Number).

Gegarandeerd uniek

Gegarandeerd uniek

Anders dan codes van goedkope aanbieders zijn onze codes uniek. Niet voor niets accepteren partijen zoals bol.com en amazon alleen artikelen met een GS1 code.

Hoe werkt dat dan?

Codes bestellen

Ben je een nieuwe klant? Dan kun je losse artikelcodes kopen (tot maximaal 5). Heb je meer codes nodig? Ga dan naar MijnGS1 en bestel je artikelcodes (ongeacht je een bestaande of nieuwe klant bent).

Hoeveel codes heb je nodig?

Hoeveel codes je nodig hebt, ligt aan het aantal producten en varianten (kleuren, maten) in het assortiment. Stel, je handelt in t-shirts. Heb je alleen maar witte in one size? Dan heb je 1 code nodig. Heb je een breder assortiment? Dan heb je meer codes nodig, want elke kleur en elke maat krijgt zijn eigen code. Bekijk onze pakketten.

Artikelen coderen

De codes krijgen pas betekenis als je ze ergens aan toekent. In MijnGS1 vul je informatie over je artikel in en dan is je artikel voor altijd aan die code gekoppeld.

Codes scannen?

In sommige gevallen is het handig als de code ook scanbaar is. Dan kun je het nummer vertalen naar de bekende streepjescode of 2D-code. Lees verder over het vertalen naar een barcodesymbool. Welke zijn er, welke  kleurcombinaties, welke afmetingen, waar moet hij aan voldoen?

Speciaal voor de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg werken ze onder andere met een UDI. Om een UDI te maken, gebruik je een GTIN-13, dus dit is de juiste code. Het is wel noodzakelijk dat je een codepakket bestelt (dus geen losse artikelcodes). Lees alles over het maken van een UDI.

Tarieven

Een losse artikelcode (tot maximaal 5) kost eenmalig € 35,- per stuk.

Je hebt 10 barcodes voor € 55,- per jaar.

Een codepakket 100 heb je al vanaf € 75,- per jaar en je hebt al 1.000 codes vanaf € 150,- per jaar.

Onze tarieven zijn (grotendeels) ingedeeld in omzetcategorieën en je betaalt jaarlijks een bijdrage. Waarom? Iedereen die onze codes afneemt, profiteert op diverse plekken in de keten van onze ondersteuning en services. De jaarlijkse bijdrage dekt de organisatie- en ontwikkelingskosten van GS1.

  • GS1 is het enige officiële uitgiftepunt
  • 100% uniek
  • Wereldwijd geaccepteerd
  • Bestel direct je codes

    en start met verkopen van je product!

    Bestel nu
    X