Prijsbericht

Voor het delen van prijsinformatie

Prijsinformatie, zoals inkoopprijzen, wordt niet via de GS1 datapool gedeeld. Retailers in de sector willen deze prijsinformatie wel op een gestandaardiseerde manier ontvangen. Dat kan met een Excel smartsheet - het prijsbericht - die ze naast de GS1 datapool gebruiken. Je kunt deze via e-mail aan je klant sturen.

Er zijn twee versies:

  1. Prijsbericht 1: compacte versie - Deze optie bevat naast de inkoopprijzen- en condities alleen de noodzakelijke productdata die via de Excel smartsheet moet worden gedeeld.
  2. Prijsbericht 2: uitgebreide versie - Deze optie bevat naast de inkoopprijzen- en condities, uitgebreide productdata die via de Excel smartsheet moet worden gedeeld.

Stem met je klanten (retailers) af welke versie van het prijsbericht zij willen ontvangen.

Let op: De Excel smartsheet is met een Excel invoegtoepassing (*.xlam) gemaakt. Deze moet je installeren in Excel. Dit werkt in ieder geval op Windows PC’s in alle versies van Excel, ook bij de desktopversies van Microsoft 365. Office voor Mac werkt vooralsnog niet, want Microsoft 365 voor Mac ondersteunt een aantal zaken niet die op Windows wel werken. 

Tip! Lees eerst de handleiding over hoe je met het prijsbericht aan de slag kunt.

X