GS1 Data Source voor levensmiddelen & drogisterij

Via GS1 Data Source delen fabrikanten, groothandels eenvoudig productinformatie met hun klanten (retailers).

Hoe dat werkt? Bekijk de video.

Eén bron voor productdata voor iedereen

Leverancier, fabrikant of groothandelaar?

Vul je productinformatie in GS1 Data Source in en bepaal zelf wie de data ontvangt. Het onderhouden van de informatie doe je op één plek, dat is wel zo efficiënt!

Vertegenwoordigers van de sector hebben afgesproken welke data gedeeld wordt. Hierbij weegt mee wat retailers nodig hebben en wat voor jou belangrijk is. Door het delen van productinformatie voldoe je aan alle wet- en regelgeving.

Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel: keurmerken, energieklassen en verpakkingsinformatie voor recyclingdoeleinden zijn deelbaar. 

Retailer of groothandelaar?

Met GS1 Data Source beschik je altijd over actuele artikelgegevens die je nodig hebt voor de dagelijkse operatie: webshops, het logistieke proces, schappenplannen, voorraadbeheer, etc.  

Datakwaliteit van groot belang

Supermarkten, drogisterijen, consumenten, kortom iedereen, wil kunnen vertrouwen op de productinformatie. De uitdaging is om productinformatie in GS1 Data Source op orde krijgen én goed houden. Daar draait het allemaal om in het datakwaliteitprogramma.

Wie werken er allemaal met GS1 Data Source?

Veel retailers, groothandels en leveranciers delen productdata via GS1 Data Source. Bekijk hier wie dat zijn, in welke sector ze actief zijn en wat hun GLN is.

Aan de slag

Meld je eerst aan en maak kennis met GS1.
Om daarna aan de slag te gaan hebben we alle informatie voor je neergezet in de kennisbank. Over het invoeren en afnemen van data, handige voorbeelden en het datakwaliteitprogramma.

Sluit ook aan bij GS1 Data Source

Meld je direct aan