Digital Product Passport - GS1 Image Fashion Layers 1920Px Breed

Digital Product Passport

Samen op weg naar een circulaire en duurzame economie

Het Digital Product Passport gaat bijdragen aan het verminderen van het gebruik van grondstoffen. Dit paspoort vergezelt het product op zijn reis door de circulaire keten. Het bevat informatie over waar het product uit bestaat, waar het vandaan komt en hoe je het kunt gebruiken, afdanken, hergebruiken of recyclen.

Zonder betrouwbare data lukt dit niet en daar ligt een belangrijke rol voor GS1. Met de standaarden (bouwblokken) van GS1 kun je data - die vaak al beschikbaar is - delen en toegankelijk maken. Je kunt dus nu al beginnen!

Eén datataal

Met het unieke identificatienummer (GTIN) van een product krijg je online data bij het juiste product. Door het scannen van een QR-code met zo’n nummer krijg je toegang tot alle benodigde productdata.

Samenwerken

GS1 werkt samen met bedrijven, solution providers en branche- en overheidsorganisaties om afspraken te maken over welke data nodig is en hoe zo veel mogelijk stakeholders die kunnen delen en gebruiken. 

Niet commercieel

Veel solution providers bieden oplossingen voor Digital Product Passports. Ook deze partijen kunnen in hun oplossingen gebruik maken van de standaarden (bouwblokken) die voor iedereen beschikbaar zijn.

Wat is het Digital Product Passport en wat kan GS1 betekenen?

GS1 werkt nauw samen met bedrijven en solution providers en biedt bouwblokken om nu al te beginnen met een Digital Product Passport.