Gezondheidszorg - Doosje scannen

Gezondheidszorg

Optimaliseer patiëntveiligheid, verlaag de kosten, bespaar tijd en voldoe aan wetgeving

Patiënten/cliënten en overheden vragen om steeds meer informatie en data over productveiligheid worden steeds belangrijker. Door unieke identificatie van producten, personen en locaties wordt traceerbaarheid van fabrikant tot patiënt mogelijk. GS1 helpt bedrijven te voldoen aan die informatiebehoefte voor een efficiënte en transparante keten.

Met GS1 kun je werken aan:

1

Identificatie

Identificeer producten, personen en plaatsen met een unieke barcode, dat zorgt voor traceerbaarheid door de hele keten.

2

Uitwisselen productdata medische hulpmiddelen

Eén bron en één datamodel. Samen met zorginstellingen, leveranciers en branche-organisaties kijken we welke data er nog meer gedeeld moeten worden, voor wetgeving of duurzaamheidsdoelen. 

3

Optimaliseren van data

GS1 Data Care is een programma om de productdata van medische hulpmiddelen in GDSN / GS1 Data Source en het gebruik ervan in ziekenhuizen te optimaliseren.

4

Voldoen aan wetgeving

Wetgeving als MDR/IVDR stelt steeds meer eisen aan de informatie over producten, zoals: de veiligheid, kwaliteit en prestatie. GS1 helpt bedrijven te voldoen aan deze eisen door identificatie van producten (UDI) en het delen van productdata.

5

Efficiënt voorraadbeheer

Met GS1 standaarden zorg je voor optimale inventarisatie en bestelprocessen. Je hebt altijd volledig inzicht in de voorraad, grijpt niet mis en kunt derving tegengaan.

6

Duurzaamheid

GS1 kan helpen bij vraagstukken zoals afvalvermindering, medicijnverspilling en duurzame verpakkingen door gegevens vast te leggen en te delen. 

GS1 werkt samen

We ontwikkelen en onderhouden producten en services samen met vertegenwoordigers van fabrikanten, retailers, zorginstellingen, groothandels, logistiek dienstverleners en implementatiepartners.  

Om zeker te zijn dat wat GS1 doet aansluit bij de behoefte van de sector, maken we met andere organisaties afspraken over de identificatie van producten en het vastleggen en delen van productdata. Zorginstellingen, leveranciers van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen en softwareleveranciers zijn betrokken.  

Ook ervaringen uit de praktijk mogen niet ontbreken. We werken daarom samen met de stuurgroep voor de Uniforme Dataset.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het gezondheidszorgteam staat voor je klaar!

GS1 geeft advies en helpt je bij het gebruik van GS1 standaarden.

Maak ook gebruik van onze partners, gespecialiseerd in hard- en software
of consultancy.

Telefoon: 020 511 38 88

E-mail: healthcare@gs1.nl