API's van GS1

API's van GS1 - API

Een API maakt het, kort gezegd, mogelijk dat twee applicaties of computerprogramma’s met elkaar communiceren. Zodra jij bijvoorbeeld een nieuwsapp opent, zorgt een API-koppeling ervoor dat het laatste nieuws naar de app gepusht wordt.

Voor verschillende diensten van GS1 zijn er ook API's beschikbaar.

API's van GS1 - API
Mogelijkheid om data van een derde partij te gebruiken
Mogelijkheid om data van een derde partij te gebruiken
Efficiënter programmeren

Hoe werken API’s?

Een API is een software-interface die ervoor zorgt dat twee applicaties informatie met elkaar uit kunnen wisselen. Op basis van een set van afspraken verstuurt de API op verzoek data van de ene applicatie naar de andere.

De API maakt gebruik van een gedeelte van de code van het oorspronkelijke programma. Hiermee kan er van buitenaf bepaalde 'requests' gedaan worden. De API vertaalt die vragen in code en stuurt ze door. De website geeft op zijn beurt weer een respons, bestaande uit de data die ontvangende applicatie nodig heeft. Ook de respons wordt gecodeerd door de API teruggestuurd. Zo kan er via de API informatie functionaliteiten beschikbaar gesteld worden aan derden.

Zodra je informatie van een bepaalde website of programma terugvindt op een andere site of applicatie, is er waarschijnlijk een API aan het werk. Dat kan in uiterlijk zo simpel zijn als een Google Maps-kaartje op je website om de locatie van je bedrijf aan te duiden.

Mogelijkheden

Eigenlijk zijn de mogelijkheden met API’s eindeloos. Er zijn programmageoriënteerde koppelingen (Java API’s) en verschillende webgeoriënteerde koppelingen, zoals Simple Object Access Protocol (SOAP), Remote Procedure Call (RPC) en Representational State Transfer (REST). In totaal zijn er zo’n 5.000 algemene Open API’s waarvan de code door iedereen te gebruiken is.

API's van GS1

We hebben API's beschikbaar voor:

  • Voor het opzoeken GTIN's
  • Voor het opzoeken van GLN's
  • Up- en downloaden van informatie van uit GS1 Data Source
  • Voor informatie over datakwaliteit voor retailers in de levensmiddelen & drogisterij en voor Data Management Services
  • Voor het gebruiken van etiketinformatie uit GS1 Data Source

Je kunt onze API's direct aanschaffen, maar wellicht wil de developer eerst naar de code kijken. Dat kan hier.