De GS1 artikelcode, het paspoort voor je product.

GTIN en EAN zijn verschillende namen voor GS1 artikelcode. Betrouwbaar en wereldwijd gegarandeerd.

1 tot 5 artikelcodes nodig? Bestel meer codes

Een uniek paspoort voor je product

Alle producten in een webshop of winkel hebben een unieke identificatiecode. Dit nummer vind je vaak als barcode op de verpakking. Dankzij de artikelcode kan elke schakel in de logistieke keten een product herkennen. De voornaamste winkels en webshops zoals bol.com en Amazon accepteren alleen GS1 artikelcodes.

GS1: wereldwijd en not-for-profit

GS1 is de enige instantie die wereldwijd geaccepteerde, gegarandeerd unieke artikelcodes verstrekt. In samenwerking met bedrijven uit alle sectoren stellen we kenmerken vast waar iedereen van profiteert. We doen het dus niet voor de winst.

Nederland
  • Wereldwijd
  • Neutraal
  • Not-for-profit

Verschillende typen artikelcodes

Veruit de meeste artikelen hebben een GTIN-13 (ook EAN-13 genoemd), de gewone artikelcode met 13 cijfers. Daarnaast bestaan er GTIN-8 codes voor kleine retailproducten en aparte codes voor artikelen die afgewogen worden, zoals bijvoorbeeld noten of kaas.  

Hoeveel codes heb je nodig?

Elke productvariant heeft een eigen, unieke code. Als je zwarte en witte sportsokken verkoopt in 3 maten, heb je 6 codes nodig. Verkoop je deze ook in actieverpakkingen van 3 stuks, dan heb je nog eens 6 codes nodig.

GS1 artikelcodes aanschaffen

Je kunt losse artikelcodes (maximaal 5) kopen of in pakketten van 10, 100 of 1.000 stuks. Naast de aanschafprijs betaal je jaarlijks een bijdrage om de organisatie- en ontwikkelingskosten van GS1 te dekken. Deze bijdrage is omzetafhankelijk. Grote bedrijven betalen meer dan kleine.

Codes scannen?

Soms moeten de codes scanbaar kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer ze langs de kassa in een winkel gaan. Daarvoor kun je de code vertalen in een streepjescode, de bekende barcode.

 

Tarieven

Een losse artikelcode (tot maximaal 5) kost eenmalig € 35,- per stuk.

Het GS1 codepakket 10 kost jaarlijks € 55,-

Een codepakket 100 heb je al vanaf € 75,- per jaar en je hebt al 1.000 codes vanaf € 150,- per jaar.

Onze tarieven zijn (grotendeels) ingedeeld in omzetcategorieën en je betaalt jaarlijks een bijdrage. Waarom? Iedereen die onze codes afneemt, profiteert op diverse plekken in de keten van onze ondersteuning en services. De jaarlijkse bijdrage dekt de organisatie- en ontwikkelingskosten van GS1.

 

 

Unieke codes
Overal verkopen
Betere zoekresultaten

De GS1 artikelcode: het paspoort voor je product!

Betrouwbaar en wereldwijd gegarandeerd

Bestel direct je artikelcodes

Voorbeelden uit de praktijk

Verkopen via bol.com?

Ga naar de bol.com pagina

X