De GS1 artikelcode, het paspoort voor je product.

GTIN en EAN zijn verschillende namen voor GS1 artikelcode. Betrouwbaar en wereldwijd gegarandeerd.

Bestel artikelcodes

Een uniek paspoort voor je product

Alle producten in een webshop of winkel hebben een unieke identificatiecode. Dit nummer vind je vaak als barcode op de verpakking. Dankzij de artikelcode kan elke schakel in de logistieke keten een product herkennen. De voornaamste winkels en webshops zoals bol. en Amazon accepteren alleen GS1 artikelcodes.

GS1: wereldwijd en not-for-profit

GS1 is de enige instantie die wereldwijd geaccepteerde, gegarandeerd unieke artikelcodes verstrekt. In samenwerking met bedrijven uit alle sectoren stellen we kenmerken vast waar iedereen van profiteert. We doen het dus niet voor de winst.

Nederland
  • Wereldwijd
  • Neutraal
  • Not-for-profit

Verschillende typen artikelcodes

Veruit de meeste artikelen hebben een GTIN-13 (ook EAN-13 genoemd), de gewone artikelcode met 13 cijfers. Daarnaast bestaan er GTIN-8 codes voor kleine retailproducten en aparte codes voor artikelen die afgewogen worden, zoals bijvoorbeeld noten of kaas.  

Hoeveel codes heb je nodig?

Elke productvariant heeft een eigen, unieke code. Als je zwarte en witte sportsokken verkoopt in 3 maten, heb je 6 codes nodig. Verkoop je deze ook in actieverpakkingen van 3 stuks, dan heb je nog eens 6 codes nodig.

GS1 artikelcodes bestellen

Je kunt losse artikelcodes (maximaal 5) kopen, je kunt een pakket met 10 artikelcodes bestellen of je kunt pakketten van 100, 1.000, 10.000 of 100.000 codes bestellen. Zie voor meer informatie hieronder.

Codes scannen?

Soms moeten de codes scanbaar kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer ze langs de kassa in een winkel gaan. Daarvoor kun je de code vertalen in een streepjescode, de bekende barcode.

 

 

Unieke codes
Overal verkopen
Betere zoekresultaten

De GS1 artikelcode: het paspoort voor je product!

Betrouwbaar en wereldwijd gegarandeerd

Bestel direct je artikelcodes

Voorbeelden uit de praktijk

Verkopen via bol.com?

Ga naar de bol.com pagina