Juiste productdata voor logistiek en consument

Voorbeel Consumentenverpakking Bleekselderij1

In de huidige omnichannel retailwereld is het gestandaardiseerd delen van productdata en productafbeeldingen van AGF-producten belangrijker dan ooit. En daarvoor gebruik je GS1 Data Source, onze datapool die gebruikmaakt van het wereldwijde GDSN-netwerk.

Het juiste product, op het juiste moment op de juiste plaats

Goede productdata van AGF-producten helpt de consument bij het maken van de juiste keuze. Als de consument het product dat hij zoekt niet kan vinden dan is dat een gemiste verkoopkans. 

En productdata zijn minstens zo belangrijk om administratieve en logistieke processen - van bestellen, leveren tot factureren - goed te laten verlopen. En dat is weer belangrijk om de juiste producten aan te kunnen bieden: online en in de supermarkt.

Met GS1 Data Source beschikken retailers altijd over actuele artikelgegevens die ze nodig hebben voor de dagelijkse operatie: het logistieke proces, schappenplannen, voorraadbeheer, etc.  

Productafbeeldingen onlosmakelijk verbonden met productdata

Retailers vragen al aan hun leveranciers om minstens één productafbeelding met hun te delen via GS1 Data Source. Deze worden voor retailers en andere data-afnemers steeds belangrijker: voor hun online winkel en apps, maar ook voor interne processen zoals winkelpresentaties. Ze stimuleren leveranciers om productafbeeldingen centraal via GS1 Data Source te delen.

Meer productgroepen én meer data

Samen met retailers en leveranciers kijken we continue naar welke data er nog meer gedeeld moet worden, bijvoorbeeld voor e-commerce, om te voldoen aan wetgeving of voor duurzaamheidsdoeleinden. We bepalen welke data voor hen van belang is en voegen deze toe aan het datamodel. 

Kwaliteit van data moet beter

Alleen als data correct, compleet en up to date zijn dragen ze bij aan (online) aankopen, het juist informeren van consumenten en efficiënte logistieke processen. 

Supermarkten en consumenten willen kunnen vertrouwen op de productinformatie. De uitdaging is om productinformatie in GS1 Data Source op orde krijgen én goed houden. Daar draait het allemaal om in het datakwaliteitprogramma. Voor AGF zijn er specifieke afspraken gemaakt. 

X