20-12-2023

Nieuwsbrief gezondheidszorg 20 december 2023

Nieuwsbrief gezondheidszorg 20 december 2023 - Samenwerken Nieuwsbrief

GS1 Data Care: Samenwerken aan de kwaliteit van productdata medische hulpmiddelen
Ziekenhuizen hebben volledige en juiste informatie over een product nodig. Bevat het latex? Zijn de certificaten voor het hulpmiddel in orde? Valt het hulpmiddel onder de registratieverplichting van het Landelijk Implantaten Register?

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de inkooporganisatie van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en GS1 slaan de handen ineen om de kwaliteit van productdata in GDSN te optimaliseren met het programma GS1 Data Care.
Meer informatie GS1 Data Care

UDI at 10: Where it is, how it got there & where it’s going...
AIM North America blikt terug op een decennium van ontwikkeling en implementatie. Dit artikel onderzoekt de oorsprong van UDI, de huidige status en de uitdagingen bij de acceptatie ervan in de gezondheidszorg.
Lees het artikel

Webinar UDI en Basic UDI-DI voor leveranciers
Binnen Europa moeten fabrikanten van medische hulpmiddelen voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR) en In Vitro Diagnostic Regulation (IVDR). Een van de vereisten is het plaatsen van Unique Device Identification (UDI) op medische hulpmiddelen. Dinsdag 9 januari leer je alles over UDI en kun je vragen stellen. Meld je aan

Webinar GS1 Data Care voor ziekenhuizen
NVZ, NFU en GS1 organiseren op 25 januari en 8 februari een webinar over GS1 Data Care: het nieuwe programma voor data-optimalisatie medische hulpmiddelen. Leveranciers van medische hulpmiddelen en ziekenhuizen worden hierbij betrokken. In deze webinar gaan we in op wat dit programma voor ziekenhuizen betekent. Meld je aan

Workshop optimalisatie productdata
We kijken terug op een verhelderende workshop bij Dijklander Ziekenhuis over hun proces voor het controleren van productdata. Met elkaar is gediscussieerd over te nemen acties bij onvolledige of ontbrekende data en hoe we het gebruik van Excel voor data-uitwisseling kunnen stoppen. Kennis delen en van elkaar leren, daarvoor zijn de halfjaarlijkse workshops.

Save the date GS1 Congres
14 maart 2024. Een circulaire economie maken we samen.