Knowledge engineer

Solliciteer nu

Wat breng je mee

Wat bieden we

Wat breng je mee

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring
 • Affiniteit met informatiemodellen/kennismanagementsystemen en EU wet- en regelgeving
 • Je weet complexe situaties eenvoudig, duidelijk en overtuigend onder woorden te brengen
 • Je bent altijd nieuwsgierig en onderzoekt zaken tot in detail totdat je alle relevante informatie hebt
 • Je bent een kei in het identificeren en inschatten van de impact die een wijziging in een systeem, omgeving of databehoefte kan hebben
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden we

 • Markconform salaris
 • Bonus - maximaal bruto maandsalaris op jaarbasis
 • 32 - 40 uur
 • 38 vakantiedagen op fulltime basis
 • Collectieve en individuele trainingsmogelijkheden
 • Laptop en telefoon
 • Reiskosten of thuiswerkvergoeding
 • Volledige OV vergoeding
 • Aantrekkelijke fietsleaseregeling en extra km-vergoeding bij gebruik fiets
 • Amstelveen/hybride

Vacature

Houd je van het vinden en verkrijgen van kennis en ben jij vervolgens goed in het verduidelijken van wat dat betekent voor marktpartijen? Dan is dit DÉ kans voor jou!
Als je bij wilt bijdragen aan het ontwikkelen en onderhouden van onze internationale standaarden, de (digitale) kernproducten van onze organisatie, dan is deze functie als Knowledge engineer jouw droombaan!

Als Knowledge engineer speel je een cruciale rol in het leveren van de juiste kennis aan de juiste partij. Je haalt de noodzakelijke kennis bij de juiste bronnen en je zorgt voor het valideren, structureren en modelleren. Ook giet je de kennis in een vorm die kan worden gebruikt om klanten verder mee te helpen. Voor de invulling van deze functieplek zijn wij specifiek op zoek naar een kandidaat die affiniteit heeft met wet- en regelgeving (EU Green Deal en gerelateerde wetgeving is een pré), zodat de sterk veranderende wet- en regelgeving juist beoordeeld en vertaald kan worden voor/naar onze klanten. Als kennisbeheerder/-expert lever je de juiste interpretatie en help je de organisatie om betekenis te geven aan verschillende stukken informatie/kennis, welke je tevens kwalitatief borgt en onderhoud. Door ons internationale werk met standaarden heb je vaak contact met buitenlandse collega’s, daarnaast neem je deel aan in- en externe (internationale) projecten.

Je bent de vraagbaak voor zowel het team als de organisatie op vraagstukken omtrent wet- en regelgeving, je zet je tanden erin en zoekt het juiste antwoord richting de deelnemer. Aansluitend borg je deze kennis, zodat deze landt binnen de organisatie. Daarnaast ben je, als kennisexpert, nauw betrokken bij één of meer strategische topics. Jouw rol binnen een kernteam is om de juiste kennis over te brengen naar betrokken collega’s, maar ook nieuwe initiatieven te toetsen op compliance met de standaard(en) en wet- en regelgeving.

In deze afwisselende en veelzijdige functie werk je in een team met zeven collega’s en rapporteer je aan de Manager Standards & Applied Knowledge.

Voorbeeld uit de praktijk

Dagelijks ben je jezelf aan het ontwikkelen op de verschillende standaarden die wij aan verschillende sectoren aanbieden. Je weet welke er beschikbaar zijn, welke aan wijzigingen onderhevig zijn en welke impact dit heeft op onze deelnemers. Dit doe je door o.a. als vertegenwoordiger van GS1 Nederland aan te sluiten op (internationale) werkgroepen die de standaarden beheren en/of wijzigen. Maar nog belangrijker is het deelnemen aan externe werk-/projectgroepen en/of consortia die de impact bepaalt of inschat van de veranderende wet- en regelgeving. Vervolgens vertaal je de vastgestelde impact door op de producten/services van GS1 en voorziet interne en externe klanten van de juiste informatie. Denk hierbij aan onderwerpen uit de EU Green Deal; ESPR (EcoDesign for Sustainable Products Regulation) en de te volgen delegated acts t.b.v. Digital Product Passport, PPWR (Plastic Packaging Waste Regulation) en CSRD (Corporate Sustainability Reporting Derective) t.b.v. ESG rapportages. En denk ook aan sectorspecifieke verandering gedreven door CPR (Construction Products Regulation), FIC (Food Information to Consumers) of DMA (Digital Markets Act).

Groeipad

GS1 is een kennisorganisatie, leren staat dan ook centraal. Opleiding en ontwikkeling stimuleren we in verschillende vormen: van een collectieve opleiding met de hele organisatie of afdeling tot e-learnings, webinars en internationale courses. We werken hybride en zoeken elkaar graag op in Amstelveen om onze kennis met elkaar te delen en samen resultaten te behalen. We werken hybride en zoeken elkaar graag op in Amstelveen om onze kennis met elkaar te delen en samen resultaten te behalen. Binnen de afdeling is er ruimte om door te ontwikkelen, maar er kunnen zich ook kansen voordoen op andere afdelingen.

Knowledge engineer - GS110

Solliciteer nu!

Werken bij GS1 Nederland

GS1 Nederland is een platform en serviceorganisatie voor het delen van productdata. De organisatie is het enige officiële verkoopkanaal voor artikelcodes en helpt klanten op weg naar efficiënte, transparante en duurzame ketens. Dat kan als je producten en locaties uniek identificeert en daar productdata aan koppelt. Het delen van data gaat vaak over landgrenzen heen. Met de internationaal gebruikte standaarden en oplossingen kunnen bedrijven over de hele wereld gebruikmaken van dezelfde data.