Geef aan of product in België met Ecocheque gekocht kan worden

Geef aan of product in België met Ecocheque gekocht kan worden - Wij Accepteren Ook Ecocheques N

 

Ecocheques zijn een officieel betaalmiddel in Belgïe en bestemd voor producten of diensten die de belasting op het milieu terugdringen. 

Tot op heden gaf de retailer aan welke artikelen geschikt zijn voor aankoop met Ecocheques. Op speciaal verzoek van de sector is de verantwoordelijkheid hiervoor verschoven naar de leverancier om voor consistentie bij verschillende retailers te zorgen. Zo kan een consument voor hetzelfde product bij meerdere winkels terecht met een Ecocheque.

Gebruik attribuut ‘Indicatie Ecocheque’

Om bovenstaand initiatief te bewerkstelligen is in de GS1 datapool een attribuut met de naam ‘Indicatie Ecocheque’ toegevoegd. Als een product in aanmerking komt voor aankoop met een Ecocheque dan vul je het attribuut met ‘Ja’ en anders met ‘Nee’. Of een product in aanmerking komt kun je opzoeken in dit overzicht.

Ben je leverancier die via GS1 data aanlevert voor de Belgische doelmarkt? Vul dan het 'Indicatie Ecocheque' attribuut zo spoedig mogelijk, omdat anders het risico bestaat dat de huidige data met een leeg veld overschreven wordt na publicatie. De klant kan het artikel dan niet met een Ecocheque afrekenen.

Heb je vragen? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via accounts@gs1.nl of 020 511 38 20.