2-3-2021

Nieuwsbrief levensmiddelen en drogisterij

Nieuwsbrief levensmiddelen en drogisterij - Simpeler Datakwaliteitsprogramma

In de nieuwsbrief:
1 Perfetti van Melle: makkelijker om hoge datakwaliteit te leveren
2 GS1 Data Source - release 26 maart
3 Meld u aan voor een webinar
4 Brexit aanleiding voor toename aanvragen GS1 adrescodes
5 DMS'en opnieuw geaccrediteerd
6 Update General Specifications

==================================================================

1 Perfetti van Melle: makkelijker om hoge datakwaliteit te leveren
Vanaf 29 maart 2021 wordt het datakwaliteitprogramma simpeler en betrouwbaarder. Hierdoor wordt het voor leveranciers makkelijker om te zorgen voor complete, correcte en up-to-date productdata. Carien de Ceuster, voorzitter van de stuurgroep GS1 Data Source, is blij met de verbeteringen, maar attendeert op verslapping en hamert op de eigen verantwoordelijkheid van leveranciers. “Je wilt toch dat het klopt wat over je producten wordt vermeld?” Lees verder

2 GS1 Data Source - release 26 maart
Op 26 maart is de volgende release van GS1 Data Source in de levensmiddelen- en drogisterijsector. Bekijk het overzicht met de belangrijkste wijzigingen. Lees verder

3 Meld u aan voor een webinar
Het datakwaliteitprogramma wordt simpeler en betrouwbaarder. We organiseren webinars om leveranciers te laten zien hoe het nieuwe onderdeel 'datakwaliteit' in MijnGS1 er vanaf 29 maart uitziet en hoe zij ermee kunnen werken. Lees verder

4 Brexit aanleiding voor toename aanvragen GS1 adrescodes
GS1 Nederland en Frug I Com werken binnen de groente- en fruitsector samen aan de implementatie van GS1 adrescodes (GLN’s). Er is veel vraag naar de codes in de groente- en fruitsector, vertelt Johan den Engelse van Frug I Com: ”We merken dat er in aanloop naar de Brexit veel meer bij ons zijn aangevraagd”. Lees verder

5 DMS'en opnieuw geaccrediteerd
Data Management Services (DMS) Efdrie en Brandbank hebben opnieuw alle GS1 Keurmerken behaald. De partijen hebben aangetoond dat zij artikeldata kunnen controleren en vastleggen op basis van GS1 standaarden en richtlijnen die gelden voor de Nederlandse levensmiddelen- en drogisterijsector.

6 Update General Specifications
Onlangs heeft GS1 Global een nieuwe versie van de General Specifications (GENSPECS) gepubliceerd. Hierin staat alle informatie voor het juiste gebruik van het GS1 codesysteem. 
Op hoofdlijnen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Er zijn Application Identifiers (AI) toegevoegd waarmee transporteurs/pakketleveranciers onderling gegevens kunnen delen. Denk aan gegevens als: ‘Retour aan bedrijf’ (4310) of ‘Handtekening voor ontvangst’ (4323).
  • Er is een nieuwe Application Identifier (395n) toegevoegd waarmee de prijs per unit of measure (bijvoorbeeld de prijs per kilo) kan worden toegevoegd in de barcode.
  • Het GS1 Global Model Number (GMN) is nu ook beschikbaar voor andere sectoren. Het nummer identificeert een productmodel of -familie en werd tot nog toe alleen gebruikt in de gezondheidszorg als de Basic UDI-DI. Vooral voor de bouw- en modesector kan het gebruik ervan interessant zijn. 
  • De opbouw voor GS1 Digital Link is toegevoegd. De URI-syntax staat beschreven, samen met de manier waarop deze gegevens in een barcode worden vertaald. Hiermee kunnen leveranciers de gegevens op hun product toevoegen.
  • Tot slot is de glossary aangepast en zijn er meerdere kleine wijzigingen/verbeteringen gemaakt in het document.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen bekijkt u de General Specifications Change Notifications. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze customer support via info@gs1.nl of 020 - 511 38 88.