Praktijkverhaal

Cherryhill realiseert traceerbaarheid met QR-code van GS1

Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten waar hun voedsel vandaan komt en of het veilig is. Daarom is traceerbaarheid in de voedselindustrie van essentieel belang. CherryHill Orchards vertelt wat zij hebben gedaan met behulp van GS1 standaarden in Australië.

Cherryhill realiseert traceerbaarheid met QR-code van GS1 - Traceerbaarheid Cherries (1)

Het is belangrijk voor de kersenindustrie om te weten waar de kersen vandaan komen, vooral voor de export. Met RFID- en de QR-code van GS1 kunnen bedrijven zoals CherryHill elke stap van de reis van hun producten volgen, van de boomgaard tot aan de klant. Dit is cruciaal om de goede naam te behouden én om te voldoen aan internationale regels en klantverwachtingen.

Gegevens door de hele keten

Door de GS1 Digital Link in de QR-code van GS1, kunnen we gegevens door de hele keten verzamelen. We gebruiken slimme technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie om voedselfraude op te sporen. Voedselfraude wordt vaker gepleegd dan men denkt, en mensen worden zich er steeds bewuster van. Australische producenten zoeken naar technologie die hun reputatie en intellectueel eigendom beschermt en consumenten geruststelt over de echtheid van producten.

Onze productcloud maakt elk product van CherryHill Orchards uniek identificeerbaar en traceerbaar in de hele keten. Met een dashboard kunnen klanten al hun gegevens op één plek bekijken. Merkeigenaren gebruiken dit dashboard ook om waarschuwingen te ontvangen over verdachte patronen, om markttrends te volgen en temperatuurgegevens van producten te controleren. Dit helpt hen ook bij het voldoen aan regelgeving en crisismanagement.

Een belangrijke succesfactor van CherryHill's traceerbaarheidssysteem is de koppeling met hun Enterprise Resource Planning (ERP) systeem. Dankzij deze koppeling hebben zij continu inzicht in de locatie van producten en kunnen zij gemakkelijk informatie delen met alle ketenpartners.

Gebruik RFID en de QR-code van GS1

CherryHill heeft opvallend succes geboekt door het toepassen van RFID om bulkartikelen te traceren, zoals fruitbakken en pallets. Maar ook met de QR-code van GS1 om individuele retailartikelen te traceren. Met een scanpercentage van meer dan 7% door consumenten, ondersteund door een uitgebreide marketingcampagne, hebben ze aangetoond dat consumenten steeds meer interesse hebben in de herkomst van hun voeding. Dit heeft niet alleen voordelen voor de consumentenervaring, maar opent ook deuren naar nieuwe markten en productlanceringen voor CherryHill.

Consumenten zijn echt geïnteresseerd in de authenticiteit en herkomst van producten die ze kopen. De GS1 Digital Link in de QR-code stelt ons in staat om informatie te delen, zoals de variëteit, de oogstdatum en wie het heeft geoogst.

Informatie delen en voldoen aan internationale eisen

CherryHill benadrukt het belang van het gebruik van GS1 standaarden om traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen te realiseren. Door deze wereldwijde standaarden toe te passen, kunnen ze ervoor zorgen dat hun traceerbaarheidssysteem voldoet aan internationale eisen, waardoor ze hun positie op de wereldmarkt versterken.

Het gebruik van GS1 standaarden zorgt ervoor dat de kersenindustrie klaar is voor de steeds veranderende traceerbaarheidseisen. De QR-codes van GS1 maken het mogelijk voor ketenpartners en consumenten om te controleren of het product veilig, van hoge kwaliteit en authentiek is. Met deze QR-codes kunnen we ook informatie over het fruit delen, zoals de variëteit, oogstdatum en wie het heeft geoogst.

Marketingcampagne

Naast het implementeren van geavanceerde technologieën, heeft CherryHill zich ook gericht op marketing en consumentenbetrokkenheid. Door een uitgebreide online en in-store marketingcampagne te voeren, hebben ze consumenten betrokken bij het verhaal achter hun producten en de koopervaring verbeterd.

Ook het delen van kennis en ervaringen binnen de industrie bracht veel belangstelling. Door middel van media-aankondigingen, evenementen en demonstraties hebben ze niet alleen bewustwording gecreëerd over het belang van traceerbaarheid, maar ook andere telers en deelnemers in de toeleveringsketen geïnspireerd en aangemoedigd om aan de slag te gaan met vergelijkbare systemen.

Kansen voor groei

CherryHill Orchards geeft een geweldig voorbeeld van een geavanceerd traceerbaarheidssysteem. Hun succes met zowel RFID als de QR-code van GS1  toont aan dat traceerbaarheid niet alleen een noodzaak is, maar ook kansen voor groei en verbetering biedt. Door te blijven innoveren en samenwerken, kunnen bedrijven de toekomst van traceerbaarheid in de voedselindustrie vormgeven.

Lees meer praktijkverhalen over de QR-code van GS1