14-2-2020

GS1 datapool: Maxeda al live met 15 leveranciers

Sinds september 2019 is Maxeda live met de GS1 datapool. Ze ontvangen nu al productgegevens van 15 leveranciers uit de doe-het-zelfsector.

GS1 datapool: Maxeda al live met 15 leveranciers - GS1 Datapool Maxeda Al Live Met 15 Leveranciers

AkzoNobel Paints België, V33 België, Signify België, Deli Home België (JeWe Products), Bruynzeel Home Products, Allibert Benelux, Calodar, Eltra, PPG Coatings Nederland, Makita, Signify Nederland, AkzoNobel Decorative Coatings en Deli Home Nederland, (JéWéRET) en FETIM delen nu ook hun productdata met Maxeda via de GS1 datapool.

Xavier Verbeeck, director supply planning & masterdata bij Maxeda: “Gezien het grote volume aan data (aantal leveranciers, aantal artikelen) hebben we gekozen voor een gefaseerde aanpak. We gaan stap voor stap leveranciers vragen om artikeldata met ons uit te wisselen. Als een leverancier al een connectie heeft met de datapool dan kan dit zeer snel, en zijn we beide winnende partij. We streven er dan ook naar om samen met andere retailers zoveel mogelijk leveranciers op de datapool te laten aansluiten.”

De boodschap voor leveranciers die GS1 datapool als ‘ver-van-mijn-bed’-show beschouwen

“Het belang van productdata in onze sector zal in de toekomst alleen nog maar stijgen. We hebben steeds meer en steeds betere gegevens nodig: klanten nemen gewoon geen genoegen meer met enkel de basics. Wettelijke informatieplicht zal ook aan belang toenemen, dus ook hier merken we de behoefte aan kwalitatief en doordacht datamanagement. Dit is op termijn slechts beheersbaar door het gebruik van GS1 standaarden via één centraal systeem: de GS1 datapool. Ik moedig dus leveranciers zeker aan om hieraan mee te werken zodat ze zelf ook de voordelen ervan kunnen inzien. Mijn boodschap aan hen is dan ook: wacht niet langer, neem contact op met GS1 en sluit je aan!”