Denk je mee over het delen van verpakkingsinformatie?

Informatie over verpakkingen wordt steeds belangrijker, o.a. om aangifte te kunnen doen. Daarom starten wij in januari een tijdelijke werkgroep over welke informatie over verpakkingen we in de Benelux kunnen delen via de GS1 datapool.

Voor complete en correcte aangifte bij Fost Plus en het Afvalfonds én om duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren zijn aanpassingen nodig in datamodellen. Wij kunnen dit alleen goed doen als we nauw samenwerken met bedrijven die de data gaan vastleggen en gebruiken.

Wat gaat de werkgroep doen?

  • Onderzoeken en bepalen wat de benodigde aanpassingen zijn van de Benelux datamodellen voor levensmiddelen & drogisterij en doe-het-zelf, tuin & dier. We gaan niet bepalen of bepaalde velden wel of niet verplicht moeten worden.
  • Meedenken over hoe het vastleggen van data zo makkelijk mogelijk kan.
  • Input verzamelen over relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wetgeving.

Wie zoeken we?

Representatieve afvaardiging van leveranciers en retailers uit de sectoren levensmiddelen & drogisterij en doe-het-zelf, tuin & dier. Denk dan bijvoorbeeld aan verpakkings- en data-experts en duurzaamheidsmanagers.

Meld je nu aan!

De werkgroep zal bij elkaar komen via Teams. We besluiten in overleg hoeveel meetings er nodig zijn om het doel van de werkgroep te behalen. De eerste meeting is op dinsdag 17 januari van 10-12 uur.

Wil je meedoen of heb je vragen over wie kan deelnemen uit jouw organisatie? Neem dan contact op met Jan Schimmel via 06 438 782 40 of jan.schimmel@gs1.nl.