Digital Product Passport - GS1 Image Fashion Layers 1920Px Breed

Digital Product Passport

Samen op weg naar een circulaire en duurzame economie

Het Digital Product Passport gaat bijdragen aan het verminderen van het gebruik van grondstoffen. Dit paspoort vergezelt het product op zijn reis door de circulaire keten. Het bevat informatie over waar het product uit bestaat, waar het vandaan komt en hoe je het kunt gebruiken, afdanken, hergebruiken of recyclen.

Zonder betrouwbare data lukt dit niet en daar ligt een belangrijke rol voor GS1. Met GS1 kun je data delen die vaak al beschikbaar is. Je kunt dus nu al beginnen!

 

DPP Image 1140Px

GS1 helpt!

Eén datataal

Hoe krijg je online data bij het juiste product? De basis is het identificatienummer (GTIN) dat elk product uniek maakt. Door het scannen van een QR-code met zo’n nummer krijg je toegang tot alle benodigde productdata.

Samenwerken

Samenwerken is essentieel om afspraken te maken over welke data nodig is en hoe we die kunnen delen en gebruiken. GS1 brengt partijen samen om impact te bepalen, data uit verschillende bronnen te ontsluiten en pilots te starten. 

Internationaal en neutraal

GS1 is actief in 147 landen en helpt meer dan 2 miljoen bedrijven met met open standaarden voor identificatie en het delen van betrouwbare data. We zijn onafhankelijk, hebben geen winstoogmerk en onze oplossingen zijn voor iedereen te gebruiken.

Maak gebruik van GS1 oplossingen die er al zijn

Met één datataal is de informatie voor iedereen beschikbaar en te gebruiken. 

Er zijn al GS1 standaarden en infrastructuur om producten, locaties en gebeurtenissen te identificeren en deze data in de keten en met de consument te delen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. 

Gerelateerd nieuws