GS1 datapool ook klaar voor tuinbenodigdheden

GS1 datapool ook klaar voor tuinbenodigdheden - Tuinomheining

 

Om de GS1 datapool echt de ‘single source of truth’ voor productdata te maken, hebben leveranciers en retailers bekeken of het delen van data over de belangrijkste productgroepen binnen tuinbenodigdheden aan marktwensen voldoet.

GS1 is samen met verschillende bedrijven aan de slag gegaan om te bepalen welke data van de categorieën tuinomheining, koken en verwarmen en zitten en opbergen ze willen delen via GS1. Wij hebben het GS1 Benelux datamodel vergeleken met de datamodellen van verschillende retailers en attributen verwijderd en toegevoegd. Het uitgangspunt daarbij was: hoe kunnen wij de consument on- en offline zo goed mogelijk voorzien van productinformatie?

BTC-Retail, GRS, Hubo België, Intergamma, Intratuin, Maxeda, Cartri, Edelman, Outdoor Life Group en Weber Stephen hebben meegedaan aan deze ​zogenaamde reviewsessie. Bij deze sessies waren ook vertegenwoordigers vanuit commercie – zoals category managers – aanwezig. Zij vinden het steeds belangrijker dat ook data voor commerciële toepassingen zoals webshops via de datapool gedeeld kan worden.

Dit is onderdeel van de datamodel reviews voor de belangrijkste tuin en dier productgroepen. De categorieën dieren en dierbenodigdheden, potterie, sfeer- en decoratiemateriaal, manden en geschenkverpakkingen zijn door bedrijven uit de sector al eerder gereviewd.