Praktijkverhaal

Parla Deli delicatessezaak (Brazilië) zet QR-code van GS1 in

Hoe Parla Deli (Brazilië) voedselverspilling vermindert, de veiligheid verbetert, efficiëntie verhoogt en consumenten informeert. Dit alles met de ­QR-code van GS1, met daarin GTIN, lotnummer, serienummer, productie- en expiratiedatum en netto gewicht.

Parla Deli delicatessezaak (Brazilië) zet QR-code van GS1 in - Parla Deli Delicatessen

De piep bij de kassa was het geluid van de toekomst - de allereerste scan ter wereld van een QR-code op basis van GS1 Digital Link.

Parla Deli had weinig geautomatiseerde processen. Winkelmedewerkers beheerden bestellingen en de voorraad handmatig - een arbeidsintensieve en inefficiƫnte methode die vatbaar was voor menselijke fouten. Het kwam zelfs voor dat de winkel zonder artikelen kwam te zitten doordat de vervaldatums binnenkwamen voordat de artikelen verkocht konden worden.

Ook hadden ze soms tekorten als artikelen beter werden verkocht dan verwacht. Een mismatch tussen productie en inkoop.

Eigenaar Marcelo Silva wendde zich tot GS1 Braziliƫ voor hulp bij het implementeren van een oplossing op basis van de QR-code van GS1. In tegenstelling tot de oude streepjescode, die voornamelijk voor detailhandelaren bedoeld zijn, biedt de QR-code voordelen voor iedereen. Van fabrikanten tot detailhandelaren tot logistieke dienstverleners - en natuurlijk consumenten.