Stappen voor data ontvangen gezondheidszorg

Zorginstellingen, groothandels en apotheken kunnen via GS1 Data Source gegevens van medische artikelen van fabrikanten ontvangen.

Wat moet je doen om artikelgegevens te ontvangen?

1

Aansluiten op GS1 Data Source

Als je nog niet bent aangesloten op GS1 Data Source, meld je dan eerst aan. Uitleg om aan te sluiten.

Bij het aanmelden geef je als afnemer van data aan hoe je data wilt ontvangen. Ga in gesprek met je softwareleverancier hoe de gegevens in het interne systeem worden geladen. Als de koppeling zelf (intern) wordt gerealiseerd bepaal dan vooraf welk communicatieprotocol je wilt gebruiken.

2

Inloggen webinterface

De GS1 webinterface is een webportal waarmee je artikelgegevens eenvoudig uit GS1 Data Source kunt selecteren, controleren en downloaden. Je krijgt van GS1 een webinar met uitleg hierover en ontvangt daarna inloggegevens voor de webinterface. Je kunt hier inloggen.

3

Leveranciers informeren

Laat de fabrikant weten dat je artikelgegevens via GS1 Data Source wilt ontvangen en geef je GS1 locatiecode (GLN) door. Belangrijk is om ook de GLN van de fabrikant te ontvangen, want die heb je nodig om een abonnement aan te maken om hun artikelgegevens te kunnen ontvangen.

4

Abonnementen aanmaken in de webinterface

Om ervoor te zorgen dat je de juiste artikelgegevens ontvangt, dus alleen de artikelgegevens die jij wilt hebben van de fabrikant, maak je abonnementen aan. Dat kan bijvoorbeeld per leverancier, per productgroep of gegevens van een individueel artikel. Uitleg over de webinterface.

5

Technische informatie

Technische informatie voor softwareleveranciers om productdata goed te kunnen ontvangen en te verwerken in interne systemen. Bepaal met behulp van het datamodel welke velden met productdata je wilt opnemen in de interne systemen. 

Bekijk ook:

X