Aanmelden data-ontvangen

Mogelijkheden om gegevens te ontvangen

Meld je aan via MijnGS1 voor een abonnement (data ontvangen) op GS1 Data Source. Geef bij de aanmelding aan hoe je de artikelgegevens wilt ontvangen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor:

   
GS1 afnemerinterface De GS1 afnemerinterface is een webportal waarmee je artikelgegevens eenvoudig uit GS1 Data Source kunt selecteren, controleren en downloaden. Deze interface is onderdeel van een GS1 Data Source afnemersabonnement.
Eigen applicatie Je ontvangt de gegevens uit GS1 Data Source en importeert deze in een eigen ontwikkelde applicatie waarmee je gegevens selecteert die voor jouw organisatie relevant zijn. Machine-to-machine (M2M).
Oplossing van een implementatiepartner Er zijn implementatiepartners die product informatie management (PIM) systemen leveren of andere oplossingen die je kunt gebruiken om GS1 Data Source gegevensstromen te managen. Deze vind je onder implementatiepartners.

Als je grote hoeveelheden gegevens van verschillende leveranciers wilt gebruiken, kies dan optie 2 of 3. Kies optie 1 voor een beperkter gebruik. De output formaten van de GS1 afnemerinterface zijn: JSON, Excel, GS1 GDSN XML en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

GS1 afnemerinterface

Iedereen die een GS1 Data Source abonnement afneemt, krijgt toegang tot de GS1 afnemerinterface. Met de afnemerinterface kun je onder andere abonnementen op leveranciers instellen om hun productdata te ontvangen. Na het betalen van de factuur ontvang je binnen enkele dagen de inloggegevens. Ben je actief in de gezondheidszorg? Dan neemt een relatiemanager contact met je op en volg je eerst een webinar.

Gebruik je EDI?  

Als je EDI gebruikt, vul dan bij je aanmelding de GLN (buyer) in die je ook bij EDI-berichtenuitwisseling met leveranciers gebruikt bij de vraag: ‘Heb je een GS1 adrescode (GLN)?’. Als je al een leveranciersaccount voor GS1 Data Source hebt, kies dan een andere GLN. 

Machine-to-machine (M2M) verbindingen:
Voordelen  
Validaties Het platform heeft een validatie-engine die zowel in de interface als voor het M2M-verkeer wordt aangeroepen. Artikelen die een validatiefout hebben kunnen in beide gevallen niet gepubliceerd worden.
XML-bestanden Alle gebruikers (zowel leveranciers al afnemers) kunnen in de interface direct XML-bestanden downloaden.
Doelmarkten Doelmarkten onderscheiden we in 3 lagen: Global, targetmarket dependent en trading partner dependent. De attributen in de zgn. Global layer worden maar éénmaal opgeslagen en zijn dus gelijk aan elkaar over de doelmarkten heen. In de interface zie je bij de helpbutton in welke laag het betreffende attribuut zich bevindt. Bij een update door een CIN-bericht is de laatst verzonden versie altijd leidend.
Admin-omgeving Ieder bedrijf heeft de beschikking over een admin-omgeving waar zelf gebruikers kunnen worden toegevoegd en/of verwijderd.

Keuze communicatieprotocol

Kies je voor het aansluiten op GS1 Data Source voor een eigen applicatie of voor een applicatie van een softwareleverancier? Geef dan bij je aanmelding ook aan via welk communicatieprotocol je de gegevens wilt ontvangen.