Technische informatie

Alle technische specificaties voor het gebruik van GS1 Data Source.

GLN

De GLN (GS1 locatiecode) van de GS1 datapool is 8712345013042 voor zowel de test- als productieomgeving.

XML-schema

Bekijk het schema voor de GDSN XML-berichten op de volgende website: https://www.gs1.org/standards/gdsn

Datamodellen

In Nederland worden drie datamodellen gebruikt:

GS1 afnemerinterface

De GS1 afnemerinterface heeft een test- en een productieomgeving. De output formaten van de GS1 afnemerinterface zijn: Excel, PDF, GS1 GDSN XML en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

Dit heb je nodig:
URL's Testomgeving: https://uat-datasource.gs1.nl
  Productieomgeving: https://datasource.gs1.nl/
Gebruikersnaam Je e-mailadres
Wachtwoord Maak je bij de aanmelding zelf aan

AS2

URL's Testomgeving (UAT): http://uat-as2-datasource.gs1.nl:9080/Receiver
  Productieomgeving (PROD): https://uat-as2-datasource.gs1.nl:9081/Receiver
AS2 naam: 8712345013042

AS2-configuratie
UAT Certificate (testomgeving) CA Root (UAT) : CARoot TC.cer
  Client: Trade_Connectors_AS2_UAT.cer
PROD Certificate (productieomgeving) Client: TC_GdsnClientSign.cer
PROD Inbound IP (url shall not be replaced with ID) 52.174.38.79
PROD Outbound IPs 52.233.171.11   40.68.207.108
UAT IP 13.81.15.173
Version 1.2
SSL No
User / Password No
Encryption 3DES
Message Digest SHA-256
Signed Yes
Compressed Yes
MDN Synchronous
MDN Signed Yes
Chunked encoding Yes

FTPS

De FTPS-interface heeft een test- en een productieomgeving. Met behulp van FTPS-software, bijvoorbeeld Filezilla kun je gegevens uit de GS1 datapool halen. De FTPS output formaten voor data-afnemers zijn: GS1 GDSN XML en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

Protocol FTP – File Transfer Protocol
Host / URL Testomgeving: ftp://uat-datasource.gs1.nl
  Productieomgeving: ftp://ftp-datasource.gs1.nl
Poort 21
Data communicatie poort range 4000 – 5000
Encryptie TLS/SSL Explicit encryptie
Gebruikersnaam GLN\emailadres
Wachtwoord Hetzelfde als voor de webinterface. Dit wachtwoord heb je zelf bepaald.

API

API heeft een test- en een productieomgeving. De API output formaten voor data-afnemers zijn: JSON en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

We onderscheiden verschillende typen API’s:

Media API's

De media API’s kunnen worden gebruikt voor het opvragen van mediabestanden (foto’s, veiligheidsbladen, pdf’s, etc.).

Testomgeving (UAT)
Account API https://uat-datasource.gs1.nl:5443/Account/Login
Media help pagina https://uat-datasource.gs1.nl/swagger/ui/index
Media basis url https://uat-datasource.gs1.nl

Productieomgeving (PROD)
Account API https://datasource.gs1.nl:5443/Account
Media help pagina https://datasource.gs1.nl/swagger/ui/index
Media basis url https://datasource.gs1.nl/api

GDSN API’s

De GDSN API’s worden uitgefaseerd. Voor nieuwe implementaties adviseren we de Datasynchronisatie API te gebruiken. Als je gebruik wilt maken van deze API stuur dan een e-mail naar ict@gs1.nl. Wij zorgen dan voor de juiste instellingen zodat je de API kunt gebruiken.

Testomgeving (UAT): Swagger UI (gs1.nl)

Productieomgeving (PROD): Swagger UI (gs1.nl)

X