Starten met data invoeren

Als leverancier bepaal je zelf met wie je data deelt. Met één klik op de knop kun je al jouw klanten wereldwijd van productdata voorzien.

Hoe ga je te werk?

1

Maak iemand verantwoordelijk

Maak iemand verantwoordelijk voor het delen van productdata via het Global Data Synchronisation Network (GDSN).

2

Verzamel data

In de gezondheidszorg werken we met het ECHO datamodel. In dit overzicht staat welke data(velden) worden gevraagd, welke gegevens je in welk veld moet invoeren en welke velden verplicht zijn. Onderzoek in welke afdelingen, systemen of documenten de gevraagde gegevens beschikbaar zijn. Hoogstwaarschijnlijk is dat verspreid in de organisatie (en klinkt het makkelijker dan het is).

3

Bepaal welke oplossing je gaat gebruiken

Bepaal hoe je productdata via GDSN wil aanleveren. Gegevens invoeren kan via een eigen applicatie, een oplossing van een implementatiepartner of via de GS1 Data Source.

Om je wegwijs te maken in GS1 Data Source kun je de e-learning volgen of instructievideo's bekijken. Je kunt ook direct naar inloggen op de webinterface van GS1 Data Source. Inloggegevens ontvang je per mail.

4

Data opvoeren en delen met zorginstellingen

Begin met het opvoeren van de gegevens die je beschikbaar hebt en publiceer ze naar je afnemers. Publiceer de data ook naar GLN: GS1 Netherlands Healthcare 8712345013257. Gebruik het ECHO datamodel om te zien welke productdata wordt uitgewisseld in de gezondheidszorg.

5

Borg de kwaliteit van je data

Het GS1 Data Care programma biedt voortdurende ondersteuning bij het beheren van jouw productgegevens in GDSN.

Informatie voor groothandels en automatische koppeling:

Hulp nodig?

Stuur een mailtje naar accounts@gs1.nl als je advies wilt over wat voor jou de beste optie is om data aan te leveren. 

Zoek je een partner om te helpen bij de implementatie van GS1 Data Source? Bekijk dan het overzicht met implementatiepartners.