QR-code van GS1

Een barcode met een slimmigheidje

QR-code van GS1 - QR Code Van GS1 Met Dalgiardino

De nieuwe generatie tweedimensionale barcode: deĀ QR-code van GS1 kan meer informatie bevatten dan de traditionele barcode, zoals een webadres, garantie, recept, installatie-instructie, houdbaarheidsdatum, serienummer en batchnummer.

QR-code van GS1 - QR Code Van GS1 Met Dalgiardino

In de QR-code van GS1 worden de gegevens op een andere manier vertaald, we gebruiken een andere GS1 syntax, de GS1 Digital Link syntax. Zo staat er nog steeds GS1 informatie in en heeft een consument met een smartphone direct toegang tot meer informatie over een product.

Technische specificaties

In deze barcode kun je meer informatie dan alleen een artikelcode stoppen, dus je kunt geen standaard afmeting aangeven, die is altijd anders.

De gegevens eronder geef je weer in een goed leesbaar lettertype, zoals OCR-B of Arial. Voor een QR-code van GS1 geldt: geef minimaal de GS1 code weer in mensleesbaar schrift, de aanvullende informatie is niet verplicht.

Witruimtes

Alle 2D barcodes, waaronder de QR-code, moeten zowel rechts en links als boven en onder een witruimte hebben. Dit is nodig om de barcode goed te kunnen scannen.