Welke data wordt gecontroleerd/vastgelegd?

En welke uitzonderingen zijn er?

Een Data Management Service (DMS) controleert of legt alleen data vast van consumenten- en handelseenheden gepubliceerd aan de Nederlandse doelmarkt.

Voor logistieke informatie gaat het om deze velden: 

  • 'Diepte (+ eenheid)'
  • 'Hoogte (+ eenheid)'
  • 'Breedte (+ eenheid)'
  • 'Brutogewicht (+ eenheid)'
  • 'Code Verpakkingstype'
  • 'Code GPC classificatie'

Voor etiketinformatie bekijk je de velden in de veldenlijst en lees je de toelichting voor meer aanvullende informatie over het invoeren.

Welke productgroepen worden gecontroleerd of vastgelegd?

Het gaat om de productinformatie van voedingsmiddelen, drogisterijartikelen, diervoeding, detergenten, cosmetica en verpakte aardappelen, groente en fruit (AGF). 

Geen controle voor bepaalde artikelen:

Pallets 

Om praktische redenen zijn pallets uitgezonderd. Kies hiervoor 'pallet' als verpakkingstype in GS1 Data Source.

Emballage-artikelen

De controle van handelseenheden die met behulp van emballage-artikelen worden vervoerd, zoals CBL-fusten, is niet nodig als je de gegevens goed invult in GS1 Data Source. Selecteer in het veld ‘Indicator emballageartikel/herbruikbaar artikel’ de optie ‘Waar’ en vul de juiste ‘Code van het emballageartikel/herbruikbaar artikel’ in.

Huismerkartikelen

Controle van etiketinformatie is niet nodig als de etiketinformatie in een ander systeem is ingevoerd en de GLN van de merkhouder en de naam merkhouder goed ingevuld zijn. 

Displays

Je krijgt geen oproep voor controle als de waarde in het veld 'Indicatie displayeenheid' 'Waar' is.

Bulkartikelen

Je krijgt geen oproep voor controle als: 

  • Het een handelseenheid is en 'Indicatie Consumenteneenheid' op 'Niet waar' staat en 'Indicatie Basiseenheid' op 'Waar'. 
  • Het artikel geen onderdeel is van een hiërarchie (heeft geen kinderen).

Onverpakte AGF-artikelen

Je krijgt geen oproep voor controle voor AGF-producten die zonder verpakking worden geleverd, zoals een losse bloemkool.

Sommige artikelen automatisch goedgekeurd

Groothandelsartikelen

Het veld over de merkhouder GLN moet gevuld zijn met de GLN van de eigenaar van het product. Als die eigenaar van het product meedoet aan het datakwaliteitprogramma en de groothandel neemt die gegevens ongewijzigd over dan wordt de productdata automatisch goedgekeurd.

Standaardartikelen

Heeft een artikel een standaardafmeting en verpakkingstype, zoals op de lijst hieronder met afmetingen en verpakkingstypes? Dan is het een standaardartikel en wordt de data automatisch goedgekeurd.

Referenten

Zijn er meerdere artikelen in je assortiment met dezelfde afmetingen en verpakkingstype? En is één daarvan goedgekeurd door een Data Management Service? Dan geldt deze als referent waar wij automatisch artikelen aan koppelen met dezelfde afmetingen en verpakkingstype. Je hoeft die artikelen dan niet meer op te sturen voor controle, deze zijn automatisch betrouwbaar. Je vindt al je referenten terug in MijnGS1.