Stappenplan

In 5 stappen jouw data laten controleren of vastleggen

1

Kies een Data Management Service (DMS)

Er zijn meerdere geaccrediteerde Data Management Services (DMS) die gegevens voor je kunnen controleren en/of vastleggen. GS1 checkt of de partijen GS1 standaarden en richtlijnen op de juiste manier toepassen door GS1 Keurmerken toe te kennen. 

Je bepaalt welke soort informatie zij voor je vastleggen en/of controleren. Je kiest zelf een DMS en neemt contact met ze op en maakt afspraken over de voorwaarden en kosten (zie tips voor het afsluiten van een overeenkomst). Je sluit een overeenkomst af en geeft jouw keuze door in MijnGS1.

2

Bekijk de oproep voor controle

Als je data laat controleren dan zie je in MijnGS1 als jouw gegevens aan de beurt zijn voor controle:

  • De ‘Startdatum/tijd beschikbaarheid (StartAvailabilityDateTime​)' is voor nieuwe artikelen de trigger om een verzoek voor controle te versturen om jouw artikelgegevens te laten controleren. Je ontvangt de oproep als de datum die je in het veld ‘Startdatum’ hebt ingevuld over minder dan 3 weken is voor etiketgegevens en logistieke gegevens.
  • Ook een wijziging in de gegevens van een bestaand artikel kan een trigger zijn om een verzoek te versturen om jouw artikelgegevens te laten controleren (tenzij de startdatum verder dan 3 (voor etiketinformatie) of 5 weken (voor logistieke gegevens) in de toekomst ligt).

Na het ontvangen van de oproep voor controle zorg je ervoor dat etiketinformatie binnen 3 weken is goedgekeurd en logistieke gegevens binnen 5 weken. 

Stappenplan - Afbeelding Controleproces
3

Stuur producten op

Heb je een oproep voor controle ontvangen? In overleg met je DMS stuur je de producten en/of de verpakking naar hen op. Stem ook met hen af wanneer zij de productdata controleren en wat zij hiervoor van jou nodig hebben.

Het is geen probleem als je artikeldata na de oproep voor controle nog aanpast in GS1 Data Source. De DMS controleert altijd op basis van de meest actuele artikeldata.

4

Controle/vastleggen van productdata

Een DMS controleert alleen data in de belangrijkste velden of legt deze data vast in GS1 Data Source. Lees meer over welke data en productgroepen het gaat en welke uitzonderingen er zijn.

5

Bekijk resultaten en verbeter data

Je ontvangt de controle resultaten terug van je DMS en ziet de status terug bij de betreffende GS1 artikelcodes (GTIN’s) in MijnGS1. Met behulp van de resultaten kun je eventuele fouten verbeteren. 

Is je data goedgekeurd? Dan hoef je verder niets te doen.

Is je artikeldata nog niet correct? Verbeter deze dan zo snel mogelijk in GS1 Data Source, sla de GTIN op en publiceer deze opnieuw. Je ontvangt dan een nieuwe oproep voor controle zodat de DMS de aangepaste data kan controleren. Heb je vragen over de resultaten? Neem dan contact op met je DMS.

Als al je data gecontroleerd is dan weet je zeker dat jouw productinformatie correct, compleet én up-to-date is!