Basic UDI-DI

Global Model Number

Producten die als verschillende versies worden verkocht - bijvoorbeeld in verschillende kleuren, maten of in diverse talen -  maar die technisch hetzelfde zijn, kun je groeperen onder eenzelfde model of familie.

Basic UDI-DI voor identificatie productfamilie of productmodel

Publicatie in Eudamed
Publicatie in Eudamed
Voor certificaten, EU-conformiteitsverklaringen en technische documentatie

Global Model Number

Global Model Number (GMN) is een GS1 standaard die wordt gebruikt om de Basic UDI-DI te maken. 

Berekenen GMN

Gebruik hiervoor de GMN generator.

Begin met het bedrijfsnummer - de GS1 Company Prefix. Na het bestellen van een codepakket (losse artikelcodes kun je hiervoor niet gebruiken) is het bedrijfsnummer te vinden in MijnGS1 in het menu onder 'contracten'.
Het bedrijfsnummer is geen artikelcode. Het bedrijfsnummer kan afhankelijk van het bestelde codepakket 7, 8, 9, 10 of 11 cijfers lang zijn. Na het bedrijfsnummer voeg je een interne modelreferentie toe. Deze kies je zelf.

Figuur 7.11-1 in de GS1 General Specifications geeft aan welke karakters je kunt gebruiken voor de interne modelreferentie. Na het bedrijfsnummer en de door jou aangemaakte interne modelreferentie, bereken je met de knop ‘Calculate’ in de GMN generator twee controlekarakters over het geheel.

Het GMN bestaat uit maximaal 25 karakters, inclusief twee verplichte controlekarakters. Bijvoorbeeld: 872003953HF-236PX6.

Video: algemene uitleg Basic UDI-DI