IFS Food certificering en GLN

IFS (International Featured Standards) is de standaard voor het beoordelen van de product- en procesconformiteit met betrekking tot voedselveiligheid en -kwaliteit. Werkorganisatie IFS heeft eind 2020 versie nr. 7 van het certificatieschema t.b.v. IFS Food Standaard gepubliceerd. Deze nieuwe versie geldt vanaf 1 juli 2021 voor alle gecertificeerde bedrijven. 

Bent u IFS gecertificeerd en wilt u zich hercertificeren? 

Werkorganisatie IFS heeft besloten om het gebruik van het GLN (Global Location Number) verplicht te stellen om de communicatie tussen leveranciers en detailhandelaren te vereenvoudigen en de veiligheid en controleerbaarheid van IFS-certificaten verder te optimaliseren.
Met het GLN kunt u uw zakenpartners de authenticiteit van uw certificaten aantonen en bent u dus volkomen compliant. 

Om dit te bereiken werken IFS en GS1 nauw samen. Deze samenwerking is wereldwijd uniek en stelt nieuwe normen voor nog veiliger certificaten. De wereldwijde GS1-organisatie is de enige erkende leverancier van GLN's wereldwijd.

Waarom heb ik een GLN nodig voor IFS-certificering?

De GLN is nodig om IFS-gecertificeerde locaties uniek te kunnen identificeren om elektronische communicatie in de keten te optimaliseren.
GLN's zijn vereist voor het IFS-auditrapport, het IFS-certificaat en voor de registratie van elke gecertificeerde locatie in de IFS-database. Als een bedrijf bijvoorbeeld 3 locaties wil certificeren, moet het tenminste 3 verschillende GLN’s hebben.

Wat betekent dit voor u?

Gebruik van het GLN en registratie van de GLN in de GS1 database GEPIR zijn vereist voor certificering. 

U heeft al een of meerdere GLN's

  • Als u al een GLN hebt, kunt u deze natuurlijk gebruiken voor certificering.
  • Check of uw GLN('s) correct in GEPIR staan. De ingevoerde naam en adres moeten precies overeenstemmen met de gegevens op het certificaat.

U heeft nog geen GLN's

  • GS1 adviseert en helpt u graag verder. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact op. 
Dit hebben we nodig om te checken of uw bedrijf nog niet bekend is bij ons.
X