IFS Food certificering en GLN

IFS (International Featured Standards) is de standaard voor het beoordelen van de product- en procesconformiteit met betrekking tot voedselveiligheid en -kwaliteit. Werkorganisatie IFS heeft eind 2020 versie nr. 7 van het certificatieschema t.b.v. IFS Food Standaard gepubliceerd. Deze nieuwe versie geldt vanaf 1 juli 2021 voor alle gecertificeerde bedrijven. 

Bent je IFS gecertificeerd en wil je je hercertificeren? 

Werkorganisatie IFS heeft besloten om het gebruik van het GLN (Global Location Number) verplicht te stellen om de communicatie tussen leveranciers en detailhandelaren te vereenvoudigen en de veiligheid en controleerbaarheid van IFS-certificaten verder te optimaliseren.
Met het GLN kunt u uw zakenpartners de authenticiteit van uw certificaten aantonen en bent u dus volkomen compliant. 

Om dit te bereiken werken IFS en GS1 nauw samen. Deze samenwerking is wereldwijd uniek en stelt nieuwe normen voor nog veiliger certificaten. De wereldwijde GS1-organisatie is de enige erkende leverancier van GLN's wereldwijd.

Waarom heb ik een GLN nodig voor IFS-certificering?

De GLN is nodig om IFS-gecertificeerde locaties uniek te kunnen identificeren om elektronische communicatie in de keten te optimaliseren.
GLN's zijn vereist voor het IFS-auditrapport, het IFS-certificaat en voor de registratie van elke gecertificeerde locatie in de IFS-database. Als een bedrijf bijvoorbeeld 3 locaties wil certificeren, moet het tenminste 3 verschillende GLN’s hebben.

Wat betekent dit voor jou?

Gebruik van het GLN en registratie van de GLN in Verified by GS1 zijn vereist voor certificering. 

Je hebt al één of meer GLN's

  • Als je al een GLN hebt, kun je deze natuurlijk gebruiken voor certificering.
  • Check of de GLN('s) correct in GLN Registry staan. De ingevoerde naam en adres moeten precies overeenstemmen met de gegevens op het certificaat.

Je hebt nog geen GLN's

  • GS1 adviseert en helpt je graag verder. Vul dit contactformulier in en wij nemen contact op. 
Dit hebben we nodig om te checken of uw bedrijf nog niet bekend is bij ons.