Een artikelcode/GTIN toekennen aan groente en fruit

De eisen in de groente- en fruitbranche zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Door een wereldwijde unieke identificatie van artikelen met een GS1 artikelcode/Global Trade Item Number (GTIN of EAN) kun je als bedrijf aan deze verplichtingen voldoen. 

Een GS1 artikelcode/GTIN toekennen

Voor het toekennen van GS1 artikelcodes (GTIN) aan AGF-producten werken we nauw samen met Frug I com. Zij hebben een handleiding gemaakt die je helpt bij het identificeren van artikelen.

Veelgestelde vragen - over MijnGS1

Het is niet mogelijk om het eigen e-mailadres aan te passen bij uw accountgegevens omdat het inloggen op MijnGS1 gaat op basis van het e-mailadres.
Als u een ander e-mailadres wilt gebruiken om in te loggen, kunt u het beste een contactpersoon aanmaken met dit nieuwe e-mailadres en de rol 'Beheerder'.

U kunt andere contactpersonen toevoegen via de MijnGS1 omgeving. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' en kies vervolgens het tabblad 'Contactpersonen'.

Na het inloggen en te klikken op ‘Mijn artikelcodes aanmaken’ vind u bij Handige links een link naar een document waarin uitgelegd wordt hoe een locatiecode (GLN) en een SSCC (GS1 verzendcode) kunnen worden opgebouwd.

Login op MijnGS1, ga naar ‘mijn artikelcodes’ en kies 'artikelcodes aanmaken'.

Wilt u meerdere artikelcodes tegelijk opvoeren?

  • Download een Excel bestand uit MijnGS1 in 'Mijn artikelcodes' en vul nieuwe regels in met de relevante productgegevens.
  • De volgende velden zijn verplicht: Status, Productclassificatie, Gaat naar de consument, Productomschrijving en Taal van de productomschrijving.
  • Tijdens het uploaden van het bestand worden de artikelnummers aan de artikelen toegekend.
  • De Excel kunt u uploaden via 'kies een actie'.

Wanneer u een artikel als ‘concept’ opslaat, kunt u alle gegevens nog wijzigen. Zodra een artikel ‘actief’ wordt gemaakt, kunt u de productomschrijving en de GPC (Global Product Classification is er om producten eenduidig in categorieën in te delen) niet meer aanpassen.

Je kunt wel een productomschrijving in een andere taal toevoegen. In de toekomst (waarschijnlijk eind dit jaar) zullen de artikelen met status actief zichtbaar zijn in 'Verified by GS1'.