GS1 Data Source - Merk en omschrijving van een product invullen

In het GS1 datamodel staat voor velden waar je tekst in moet vullen een standaard format en instructie. Vooral attributen voor commerciële informatie - zoals merk en productomschrijving - worden vaak niet juist en consistent ingevuld. En dat is wel belangrijk, want deze informatie gebruiken retailers ook in de communicatie naar consumenten. Bekijk daarom de instructies met voorbeelden hieronder.

Let op: In april zijn er op verzoek van de sector wijzigingen doorgevoerd in de instructies voor deze commerciële tekstvelden om het invoeren makkelijker te maken. Neem de instructies nog eens goed door.

De belangrijkste wijzigingen:

  • Het attribuut ‘Commerciële benaming’ hoef je niet meer in te voeren. Alleen het attribuut ‘Productomschrijving’ goed invullen is voldoende.
  • Diverse wijzigingen in de instructie voor 'Korte productnaam'.
  • Er zijn voorbeelden toegevoegd voor hoe je bij het attribuut ‘Productomschrijving’ afmetingen en diameters moet invoeren. Voorbeeld: Voldux konijnenhok 134.5x73x110cm wit.
  • Het attribuut ‘Functionele productnaam’ geeft aan wat het product is. In één woord moet je duidelijk maken wat het is. Voorbeelden: vijverslang, mestkorrels.
  • Als het product Unique Selling Points (USP’s) heeft, vul dan voor elk USP een aparte regel in. De tekst van alle USP’s samen neem je op in het attribuut ‘Marketinginformatie’. Bijvoorbeeld: Uitbundige bloei en gezonde groei en 100% gerecyclede fles.

 

X