Green Leaf vertaling naar GS1 GPC-bricks

GRS Services en GS1 hebben een overzicht gemaakt waarmee je een Green Leaf assortimentsgroep (GLF) kunt vertalen naar de juiste GPC-brick (productgroep). Hiermee kun je de juiste productdata invoeren in de GS1 datapool.

Producten die voor GRS in een bepaalde GLF groep zijn ingedeeld, kunnen nu met de relevante GPC-brick van de juiste data worden voorzien in de GS1 datapool.

Voorbeeld:

In de GS1 datapool zijn er relevante attributen aan GPC-bricks gekoppeld zodat producten online en in zoekfilters voor consumenten makkelijker vindbaar zijn.

Om de GLF groep ‘binnenpotterie potten kunststof’ te vervangen, moet je in de GS1 datapool de GPC-brick ‘plantenbakken/bloempotten – leeg’ selecteren en de onderstaande attributen en waardes kiezen.

Green Leaf vertaling naar GS1 GPC-bricks - GLF Nar GPC

Leverancier bepaalt

Wij hebben zorgvuldig bepaald welke GPC-brick het beste past bij de GLF-code, maar als leverancier ben je eigenaar van het product en je bepaalt dus zelf in welke brick het product het beste past.

Nog niet alle GLF groepen beschikbaar

Niet alle GLF-groepen zijn op dit moment nog uitgewerkt in het overzicht. Ieder kwartaal publiceert GS1 een update van het GS1 datamodel. Aan de hand van de wijzigingen in dit GS1 datamodel voegen we extra GLF groepen aan het overzicht toe.

Vragen?

Heb je vragen over het Green Leaf - GS1 GPC overzicht? Dan kun je contact opnemen met het GRS datamanagementteam via datamanagement@grsservices.nl.