Het begint bij identificatie

Het begint bij identificatie - 2023 03 GS1 2676

Je hebt een unieke artikelcode nodig om je product overal ter wereld te verkopen, zowel online als in een fysieke winkel. De artikelcode is een uniek paspoort waarmee elke schakel in de logistieke keten jouw product kan herkennen. En als je er een symbool aan toevoegt, dan kan hij gescand worden. 

Paspoort voor je product

Nadat je artikelcodes hebt gekocht en toegevoegd in MijnGS1, komen deze automatisch in een wereldwijd netwerk te staan, zodat iedereen kan zien welke code bij welk artikel hoort. 

Sleutel naar meer productinformatie

De artikelcode is ook een sleutel naar veel meer informatie. Met de code kun je productinformatie toevoegen in GS1 Data Source, onze datapool die gebruikmaakt van het wereldwijde GDSN-netwerk. Binnen dit netwerk deel je productdata met jouw afnemers, zoals retailers. Denk aan logistieke informatie, zoals afmetingen. En etiketinformatie, zoals allergenen. Daarnaast vormt de artikelcode de basis voor het uitwisselen van elektronische berichten via GS1 EDI

Jouw bedrijf identificeren

Met een GS1 locatiecode (GLN) identificeer je een bedrijf, filiaal, magazijn, of zelfs specifieke schappen in een stelling. Met de code kun je jouw bedrijf ook identificeren in GS1 Data Source. Als je aan grotere retailers verkoopt, zullen ze je vaak om je GLN vragen. Een locatiecode identificeert jouw bedrijf in hun systeem. Een GLN kun je scanbaar maken in de vorm van een barcode.

QR-code van GS1

Sinds de introductie van de barcode in 1974 is de wereld aanzienlijk veranderd. De eisen voor meer en betere informatie nemen toe. Daarom gaat de retailsector over op een nieuwe vorm barcodes. De QR-code van GS1 kunnen naast de informatie van de GTIN een grote hoeveelheid extra informatie bevatten, o.a. een webadres, garantie, recept, installatie-instructies, houdbaarheidsdatum, serienummer en batchnummer.

Verkoop je voedingsmiddelen via bol.com? 

Als je eet- en drinkwaren via bol.com wil verkopen dan stellen zij eisen aan het identificeren van je producten en het delen van productdata. We helpen je hier graag bij verder!