Prijsinformatie, zoals inkoopprijzen, wordt niet via de datapool GS1 Data Source gedeeld. Retailers in de sector willen deze prijsinformatie wel op een gestandaardiseerde manier ontvangen. Dat kan met het GS1 Prijsbericht (Excel) die naast de GS1 datapool wordt gebruikt. Je kunt deze via e-mail met jouw klanten delen.
Sinds 31 maart 2025 gebruikt de sector alleen nog versie 3.0.1 van het GS1 Prijsbericht.
Aanvullingen t.o.v. de vorige versie:
-
De mogelijkheid om nu één prijsbericht voor meerdere landen tegelijkertijd te gebruiken (Nederland, België en/of Duitsland).
-
Een conversiefunctie om eerder aangemaakte prijsberichten automatisch omzetten naar de nieuwe versie.
-
De veldnamen, definities en instructies zijn waar nodig aangescherpt om het gebruik eenvoudiger en consistenter te maken.
Documenten versie (3.0.1)
Nieuwe versie GS1 Prijsbericht
Vanaf 23 augustus zal de sector de nieuwe versie 3.0.2 van het GS1 Prijsbericht gaan gebruiken. Aanvullingen t.o.v. de vorige versie:
- De lengte van het aantal toegestane tekens in het veld 'Korte productnaam' is van 35 naar 40 gewijzigd. Hiermee is het prijsbericht in lijn met de GS1 datapool gebracht.
- In het veld ‘Assortimentsgroepcode’ zijn diverse groepen toegevoegd voor meststoffen, bestrijdingsmiddelen, verlichting en carnavalsartikelen.
- De instructie voor het veld ‘Indicatie kortingen’ is verbeterd. Gebruik als standaardwaarde ‘J-Wel kortingen’ is mogelijk.
- In de beschrijving van het veld ‘Minimum afname aantal besteleenheden’ stond al dat het leeg moet zijn als er gekozen is voor de besteleenheid ‘Basiseenheid/stuk’ of ‘Geen besteleenheid’. Nu is een controle daarop toegevoegd.
Documenten versie (3.0.2)
Het gebruik van het GS1 Prijsbericht is op eigen risico. Hoewel GS1 zich inzet voor up-to-date materialen en beveiligingsmaatregelen, aanvaardt zij geen verantwoordelijkheid voor schade door virussen, trojan horses, wormen, logic bombs, of andere schadelijke codes