Actuele release-informatie

Levensmiddelen & drogisterij, Agrarisch & vers

Release 21 mei 2022

Op 21 mei was de release van GS1 Data Source in de sector levensmiddelen & drogisterij en de sector agrarisch & vers.

De belangrijkste momenten van deze release

Tijdlijn release GS1 Data Source levensmiddelen en drogisterij

De wijzigingen op hoofdlijnen

We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij gezet:

Nieuwe/gewijzigde velden, codes of instructies:

  • 8 nieuwe velden zijn toegevoegd voor het uitwisselen van e-commerce informatie van schoonmaakmiddelen en schoonmaakhulpmiddelen. 
  • Van het bestaande veld 'Code karakteristieke functionaliteit' (featureCode) is de instructie gewijzigd, zodat deze kan worden gebruikt om e-commerce informatie van schoonmaakmiddelen en schoonmaakhulpmiddelen uit te wisselen.
  • Voor het uitwisselen van de Nutri-Score van variety packs is een nieuw veld 'Details voedingsprogramma' (nutritionalProgramDetail) toegevoegd.
  • Er zijn nieuwe GPC-codes beschikbaar voor o.a. zwangerschapsbanden en kraamspullen. Ook zijn er diverse wijzigingen in GPC-codes doorgevoerd. 
  • Van een groot aantal velden is de Nederlandse en de Engelse veldnaam aangepast en op één lijn gebracht met die van het GS1 Global Data Model. 
  • Het invoeren van de voedingswaarde 'energie' is nog maar op één manier toegestaan i.p.v. op twee manieren. We hebben ook een validatie toegevoegd die checkt of de voedingswaarde op de juiste manier is ingevoerd. 

Validaties:

  • Nieuwe en gewijzigde validaties. Ook zijn er validaties verwijderd.

Wijzigingen datakwaliteitprogramma:

  • Start controle van de velden 'Details voedingsprogramma' (nutritionalProgramDetail) en 'Code Nutri-Score' (nutritionalScore).

Update specificaties productafbeeldingen

Het document met specificaties en richtlijnen voor het toevoegen van afbeeldingen aan productdata is bijgewerkt. Er is o.a. een aantal mogelijkheden in de benamingsconventie toegevoegd en er zijn zaken verduidelijkt en gecorrigeerd.

Documentatie

In het document hieronder vind je een compleet overzicht van de wijzigingen. Bekijk alle documentatie die naar aanleiding van deze release is gewijzigd (o.a. veldenlijst, validatie-overzicht, toelichting op velden, totaaloverzicht GPC-wijzigingen en de datakwaliteitcriteria voor DMS'en) op de gebruikelijke locaties.

Ook updates in de software van de datapool

Regelmatig zijn er updates van de software om verbeteringen door te voeren, nieuwe functies toe te voegen en issues op te lossen. Bekijk de updates die onlangs zijn uitgevoerd.

X