Actuele release-informatie

Levensmiddelen & drogisterij, Agrarisch & vers

Release 24 februari 2024

Op 24 februari 2024 was een release van GS1 Data Source voor de sectoren levensmiddelen & drogisterij en agrarisch & vers. Bekijk hieronder de belangrijkste momenten van deze release en de wijzigingen. 

De belangrijkste momenten van deze release

Afbeelding Tijdlijnrelease Datasource NL (5)

Belangrijkste wijzigingen

  • Vier velden zijn verwijderd voor het delen van gevaarlijke stoffen en de instructies van twee andere velden zijn aangepast.
  • Twee nieuwe velden zijn toegevoegd om standaardlogo's en pictogrammen te delen die op verpakkingen staan en gebruiksinformatie voor consumenten weergeven.
  • Twee nieuwe velden zijn toegevoegd voor (samengesteld) verpakkingsmateriaal om onderscheid te maken tussen harde of flexibele plastics
  • Er zijn validaties toegevoegd, gewijzigd en verwijderd.

Let op: het overzicht met alle wijzigingen is op 11 januari geüpdatet, bekijk de laatste versie hieronder.

Nieuwe datamodel niet langer in Attribute Explorer

Het nieuwe datamodel vind je op onze website en komt niet meer beschikbaar in Attribute Explorer. Dit is een tijdelijke oplossing, we kijken naar andere mogelijkheden. Bekijk hieronder alle wijzigingen, het Benelux datamodel, het toelichtingsdocument en het validatie-overzicht.

Ook updates in de software van de datapool

Regelmatig zijn er updates van de software om verbeteringen door te voeren, nieuwe functies toe te voegen en issues op te lossen. Bekijk de updates die onlangs zijn uitgevoerd.