Alles start met unieke identificatie

Alles start met unieke identificatie - 2023 03 GS1 2676

Je hebt een unieke GS1 artikelcode (GTIN) nodig om je product overal ter wereld te verkopen, zowel online als in een fysieke winkel. En om je producten door de hele keten heen te kunnen volgen op hun productreis identificeer je jouw bedrijf, filiaal, landbouwperceel of boomgaard uniek met een GS1 locatiecode (GLN) die je vastlegt in het GLN register

Sleutel naar meer productinformatie

De GS1 artikelcode is ook een sleutel naar meer informatie. Met de code kun je productinformatie toevoegen in GS1 Data Source, onze datapool die gebruikmaakt van het wereldwijde GDSN-netwerk. Binnen dit netwerk deel je productdata met jouw afnemers, zoals retailers. Om je bedrijf binnen de datapool te identificeren, gebruik je een GS1 locatiecode of GLN. Als je aan grotere retailers verkoopt, zullen ze je vaak om je GLN vragen.

De QR-code van GS1: de alles in één code

De QR-code van GS1 kan meer informatie bevatten dan de streepjescode Denk aan een webadres, recept, houdbaarheidsdatum, serienummer en batchnummer. Retailers kunnen hierdoor processen efficiënter en duurzamer maken, leveranciers kunne rechtstreeks communiceren met consumenten en de consument kan met een scan toegang krijgen tot real-time informatie als allergeneninformatie, promoties, en reviews.

Wettelijke verplichtingen etiketten/labels voor AGF

De Europese Unie stelt eisen aan wat er op etiketten en labels van consumenten- en handelseenheden binnen de AGF-sector moet staan. We hebben een richtlijn beschikbaar om je te helpen aan deze eisen te voldoen.