GS1 Digital Link

Slimmigheid in de QR-code van GS1

Wanneer je in MijnGS1 een nieuwe artikelcode aanmaakt (of al één hebt), kun je naast merk-, productomschrijving en afbeelding, ook een webpagina toevoegen.

Wat is GS1 Digital Link?

Een URL in een QR-code verwijst meestal naar een enkele specifieke website. GS1 Digital Link maakt meerdere verbindingen mogelijk met alle soorten business-to-business en business-to-consumer informatie. Dat is de kracht van GS1 Digital Link. Dus één artikelnummer (GTIN) biedt toegang tot een breed scala aan consumenteninformatie die de merkloyaliteit versterkt en traceerbaarheidsinformatie verbetert.

GS1 Digital Link - Screenshot GS1 Digital Link

Hoe werkt dat?

1

Webpagina's

Je kunt in MijnGS1 GS1 Digital Link gratis activeren bij het aanmaken (of wijzigen) van een artikelcode (GTIN). Je vult één of meer webpagina's waar de QR-code naartoe gaat verwijzen in. Je geeft altijd één webpagina 'default' (standaard) aan.

2

Link Type

Vervolgens geef je per webpagina een zogenaamde link type aan. Een link type beschrijft de relatie tussen het product en de bron van informatie waarnaar verwezen wordt. Zo bestaan er link types voor product informatie, traceerbaarheid, social media, support etc.

3

Taalcode

Het is ook mogelijk om naar pagina's in verschillende talen te verwijzen, bijvoorbeeld: handleiding van een product in verschillende talen. Geef dan een taalcode mee. 

4

Afgeschermd of publiekelijk zichtbaar

Met 'public' J/N kun je aangeven of de link publiekelijk toegankelijk is of dat het een webpagina/applicatie is waarvoor een login ID met authenticatie nodig is.

5

Standaard koppeling = GS1 resolver

Het eenvoudigst is om gebruik te maken van de gratis GS1 resolver. Het vinkje 'Gebruik standaard koppeling' staat automatisch aangevinkt. Die resolver maakt de koppeling naar de diverse webpagina's. Je kunt ook kiezen voor een eigen resolver die GS1 compliant is. Onderzoek van te voren wel goed wat dit voor jou betekent en gaat kosten. Meer informatie

6

GS1 Digital Link

De GS1 Digital Link wordt automatisch gevuld en de link wordt getoond.

Je kunt ook extra informatie toevoegen, zoals als houdbaarheidsdatum, gewicht, lot-, batch- en serienummer. Met deze extra data kun je alleen geen QR-code genereren via MijnGS1, omdat de informatie de hele tijd wisselt. 

7

QR-code van GS1

De aangemaakte link is onderdeel van de QR-code die aangemaakt en gescand kan worden. Na het scannen van de barcode wordt er doorverwezen naar de default pagina.

 

Meer weten over de QR-code met GS1 Digital Link

Leverancier van wijn of sterke drank? Dan ben je wellicht op zoek naar GS1 e-Label aanmaken.