Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source

Met de juiste merknaam kunnen consumenten jouw producten online beter vinden. Ook worden merknamen bij diverse commerciële processen gebruikt. Maar helaas worden merknamen (en submerken) regelmatig niet correct of consistent via GS1 Data Source gedeeld en dat is zonde. 

GS1 biedt een nieuwe functionaliteit in de GS1 Data Source aan om jouw merknamen en submerken eenvoudig te beheren. Dit kun je als volgt doen:

1.    Open een willekeurig artikel (GTIN) in de webinterface en zoek rechtsboven het attribuut ‘Merknaam’ op. Klik op ‘Beheer jouw merknamen en submerken’ om deze direct toe te voegen. In de helpteksten van de attributen kun je lezen hoe je de merknamen en submerken moet invoeren. Heeft je product een geregistreerde merknaam? Voer deze dan in. Heeft een product geen merknaam? Voer dan ‘UNBRANDED’ in. Je kunt deze instelling ook openen via ‘Account’ en daarna ‘Bedrijfsinstellingen’. Let op: alleen als je een admin rol hebt, kun je de merknamen beheren.     

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 1


2.    Voeg vervolgens de juiste merknamen en (indien van toepassing) de submerken toe in het tabblad ‘Beheer merknamen’ en sla deze rechtsonder op. De merknamen en submerken worden automatisch in alfabetische volgorde opgeslagen.

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - ML

3.    Zodra de merknamen en submerken zijn opgeslagen, kun je deze terug vinden in het artikel onder het attribuut ‘Merknaam’ of ‘Submerk’. Als je begint te typen kun je de juiste naam selecteren, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om dit attribuut als vrij tekstveld te gebruiken.

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 3

Controleer of je merknamen goed in GS1 Data Source staan

De komst van deze nieuwe functionaliteit is een mooi moment om te controleren of de eerder ingevoerde merknamen en submerken correct in GS1 Data Source staan. Wij zien namelijk verschillende varianten veel dezelfde merknamen . Je kunt dit makkelijk controleren door een uitdraai van alle ingevoerde artikelen te maken in Excel. Dat doe je zo:

1.    Ga in het tabblad ‘Mijn artikelen’ naar ‘Rapporten’ en kies voor ‘Items naar Excel, complete dataset’. 

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 4

2.    Geef het rapport een naam en selecteer ‘Alleen geselecteerde attributen’. Voeg vervolgens via ‘Voeg attribuut toe’ de attributen ‘Merknaam’ en ‘Submerk’ toe en klik op ‘Rapport maken’. Zodra het rapport gereed is kun je deze openen via het tabblad ‘Taken’. 

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 5

3.    Open het Excelbestand en ga naar het tabblad ‘CatalogueItem_Simplified’. Hier vind je een overzicht van alle ingevoerde merknamen (kolom F) en submerknamen (kolom G). Controleer of bij elk artikel (GTIN) de namen op dezelfde manier zijn ingevoerd en pas aan waar nodig. 

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 6

Tip: Kopieer alle unieke merknamen en submerken zodra deze correct zijn en plak deze in ‘Beheer merknamen’. Als je de volgende keer een artikel invoert, kun je direct de juiste merknaam en/of submerk selecteren.

4.    Sla het bestand op en klik in ‘Mijn artikelen’ op ‘Importeren’. 

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 7

5.    Upload het juiste bestand en geef aan of je de artikelen meteen weer wilt publiceren of als concept wilt opslaan. Klik daarna op ‘Importeren’ en controleer de voortgang in het tabblad ‘Taken’. Als de taak is afgerond, ben je klaar!

Nieuw: hulp bij het invoeren van merknamen in GS1 Data Source - Merknaam 8

Meer informatie?

Heb je nog vragen over het invullen van merknamen in GS1 Data Source? Neem dan contact op met onze customer support via info@gs1.nl of 020 511 38 88.