GS1 Data Source

GS1 Data Source: dé centrale datapool om productinformatie uit te wisselen

GS1 Nederland biedt een centrale bron voor het uitwisselen van artikelgegevens in de levensmiddelen en drogisterijsector, doe-het-zelf- en tuinsector en de gezondheidszorg.

Leveranciers hoeven hun artikelgegevens maar op één plek in te voeren en aan te geven aan wie zij hun artikelgegevens beschikbaar stellen. Afnemers kunnen zich daar dan op abonneren en deze gegevens inlezen in hun systemen. 1 op 1 uitwisseling op allerlei verschillende manieren is echt verleden tijd. Iedereen put uit dezelfde bron.

Gezamenlijke aanpak

De implementatie van GS1 Data Source vraagt om een projectmatige aanpak waarbij verschillende disciplines moeten samenwerken. Stel daarom voordat u begint een projectplan op om een overzicht te krijgen van benodigde activiteiten, planning en capaciteit.

Eerste beslissingen

Overweeg hoe u uw artikelgegevens wilt aanbieden; via een implementatiepartner, eigen automatisering of handmatige invoer via de webinterface van GS1. Kijk in de implementatiepartnerzoeker wie u hier eventueel bij kan helpen.

Verzamelen gegevens

Inventariseer binnen uw organisatie waar en hoe de benodigde artikelgegevens beschikbaar zijn en in hoeverre u deze geautomatiseerd kunt aanleveren. Hoe minder handmatig werk, hoe minder fouten. Verkeerde gegevens zorgen voor inefficiëntie in gehele supply chain. Denk bijvoorbeeld aan factuurverschillen, verstoringen in schapbeschikbaarheid en/of herstelwerk en kosten in de logistieke operatie. Dus let op de kwaliteit van uw data.

GS1 datapool levensmiddelen en drogisterij

GS1 datapool doe-het-zelf

GS1 datapool gezondheidszorg

Tarieven

GS1 Nederland is een not-for-profit organisatie van en voor bedrijven. De breedste schouders dragen de zwaarste lasten.
De tariefstructuur is gebaseerd op de hoogte van de omzet.

Is uw jaarlijkse totaalomzet 1 miljoen euro of minder?
Dan betaalt u voor één aansluiting op GS1 Data Source jaarlijks 210 euro (en eenmalig 210 euro aanmeldkosten).
Is uw jaarlijkse totaalomzet hoger, kijk dan in onderstaand tarievenoverzicht.

Aanmelden

Meld u aan voor GS1 Data Source door via onderstaande link het aanmeldformulier in te vullen.

Bent u een buitenlandse leverancier en wilt u alleen rapporten ontvangen van de datakwaliteit checker? Vraag dit dan aan via onderstande knop.