GS1 resolver voor GS1 Digital Link

Met GS1 Digital Link worden de mogelijkheden van GS1 codes uitgebreid, zoals het Global Trade Item Number (GTIN), door ze deel uit te laten maken van het internet. GS1 codes worden al door merken en retailers gebruikt en bieden nu toegang tot online content.

Wat GS1 Digital Link krachtig maakt is zijn flexibiliteit. Normaal gesproken verwijst een url naar één specifieke website, maar GS1 Digital Link maakt verbindingen met allerlei soorten informatie voor zowel bedrijven als consumenten. Dus, als je een QR-code aan een product toevoegt en de GS1 Digital Link-standaard gebruikt, bied je niet alleen een url om te scannen, maar zit ook de GTIN erin en behoud je volledige controle vanuit één symbool.

Wat is een GS1 resolver?

GS1 Digital Link helpt mensen om antwoorden te vinden door informatie uit verschillende bronnen te raadplegen. Maar die informatie moet vaak specifiek zijn voor de gebruiker. Dus, GS1 Digital Link moet rekening houden met wat de gebruiker nodig heeft. In welke taal spreken ze? Uit welk land komen ze? Er kunnen veel verschillende links naar informatie voor één product zijn.

Om dit op te lossen, gebruikt GS1 Digital Link een GS1 resolver. Dit zorgt ervoor dat je de juiste informatie krijgt als je naar iets zoekt. Je kunt hier gebruik van maken.

  1. Bedrijven kunnen de standaard link voor hun product veranderen, zonder dat de QR-code aangepast hoeft te worden.

  2. Bedrijven kunnen links naar verschillende websites beheren met slechts één nummer en beslissen welke website je te zien krijgt.

  3. Bedrijven houden de controle en kunnen links delen die passen bij hun product. Dit helpt anderen die op zoek zijn naar specifieke informatie, zoals recepten of ingrediënten.

  4. De QR-code van GS1 kan voor verschillen doeleinden worden gebruikt, waardoor je nu nog maar één barcode nodig hebt in plaats van meerdere barcodes op een product. 

Gebruik resolver

Ontdek meer over de GS1 Digital Link-standaard en hoe je je barcodes gratis kunt verbinden met het web. GS1 biedt standaard een koppeling (resolver) aan die de links naar de webpagina's maken. Hier kun je kosteloos gebruik van maken. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen resolver te gebruiken. 

Wat zijn link types?

GS1 Digital Link verbindt Global Trade Item Numbers (GTIN) met informatie die online beschikbaar is. Elke URL die dit doet, wordt gecategoriseerd met behulp van een GS1 Link Type. Dit zijn de link types die worden ondersteund.

Links om naar bronnen te verwijzen voor bijvoorbeeld productinformatie, instructiehandleidingen, video's, certificeringsinformatie en traceerbaarheidsinformatie. Het is ook mogelijk om een melding van een recall, promoties of alternatieve taalopties aan te geven.

Volgens GS1 Digital Link is de standaard link de URL waarnaar de resolver doorverwijst wanneer er geen betere overeenkomsten beschikbaar zijn. Het is de link waar je naartoe wordt geleid als er geen aanvullende gegevens beschikbaar zijn voor de linktype-parameter.