Aan de slag met API's van GS1 Nederland

We hebben API's beschikbaar voor:

• up- en downloaden van informatie uit GS1 Data Source
  • informatie over datakwaliteit voor retailers in de levensmiddelen & drogisterij en voor Data Management Services
  • het gebruiken van etiketinformatie uit GS1 Data Source
  • het opzoeken van GLN's
  • het opzoeken van GTIN's
 - Eye

Bekijk de code

Bekijk de code via de links hieronder en zie de technische werkwijze van de API.

1. GS1 Data Source API IN
      Met deze API kunnen dataleveranciers gegevens laden (JSON of XML).
    2. GS1 Data Source API OUT
      Met deze API kunnen data-ontvangers gegevens ophalen (JSON).
    3. GS1 Data Source Media API
      Met deze API kunnen dataleveranciers media (foto's, gebruiksaanwijzingen e.d.) toevoegen aan artikelen. Data-ontvangers kunnen deze API gebruiken om media op te halen.
    4. DMS API
      Met deze API kunnen DMS-en (Data Management Services) datakwaliteit gegevens van GTIN's uit de levensmiddelen- en drogisterijsector opvragen/controleren en feedback geven.
    5. Retailerextract
      Met deze API kunnen retailers gegevens over datakwaliteitcontroles opvragen van GTIN's uit de levensmiddelen- en drogisterijsector.
    6. GS1 Data Link API
      Met deze API kunnen partijen die GS1 Data Link gebruiken, GTIN's gebruikt in de levensmiddelen- en drogisterijsector opvragen met gedetailleerde productinformatie.
    7. GLN API OUT
      Met deze API kunnen GLN's opgevraagd worden die wereldwijd geregistreerd zijn.
    8. Verified by GS1 API OUT
      Met deze API kunnen licenties opgevraagd worden voor eigenaarschapcontrole en kunnen GTIN's opgevraagd worden met hun 7 belangrijkste productattributen.
    9. Verified by GS1 API IN - Registration API
      Met deze API kunnen GTIN's geregistreerd worden en geactiveerd voor Verified by GS1.
 - Whmcs

Doe een kleine test

In de urls achter elke API hierboven vind je voorbeelddata waarmee de de API direct getest kan worden (met 1 statisch resultaat) om het resultaat formaat te kunnen zien.

- Cloud Arrow Down

Download de code

De API-code kun je via bovenstaande linkjes ook downloaden en converteren naar json formaat voor bijvoorbeeld (test)gebruik in Postman, via het pulldown menu ‘convert’ van stap 1.