Voer de naam in van het merk waaronder het artikel wordt verkocht en gepromoot.
Vul dit veld in als er verschillende varianten van het artikel zijn, (bijv. smaak of geur), maar niet zonder dat u de 'Functionele productnaam' heeft ingevuld.
Vul in deze twee velden de voedingswaarde en gezondheidsclaims in die op de verpakking staan.
Voer informatie in over het bewaren van het product. Als deze grafisch zijn weergegeven, vertaal deze dan naar tekst.
Voer de meeteenheid in die op de verpakking staat met de bijbehorende hoeveelheid. Voer alle varianten in die op de verpakking staan.
Vul de ingrediënten in plus eventuele kruis-besmettingen. Begin met de tekst 'Ingrediënten:' 'Hulpstoffen:' of 'Bevat:'. Staan ingrediënten (allergenen) gehighlight (vetgedukt of in hoofdletters)? Vul deze dan in hoofdletters in. Vul de codes in voor deze allergenen in 'Type Allergeen'. In 'Bevat' vult u met een code in of het artikel het allergeen bevat, niet bevat of kan bevatten.
Voor de voedingswaarden gebruikt u codes uit de lijst voor nutriënten. De hoeveelheid daarvan vult u in bij 'Hoeveelheid nutriënt'. Bij 'Meetnauwkeurigheid' geeft u met een code aan of de inhoud van nutriënten exact of bij benadering is. In 'Referentie portiegrootte' zet u voor welke portie de informatie per nutriënt geldt (bijv. 100 ML).
Voer het percentage van de referentie-inname in van een nutriënt dat bij de betreffende referentie portiegrootte hoort.
Voer de standaard portiegrootte in zoals op het etiket staat (bijv. een portie is 10 ml).
Vul hier de voedings-waardeclaims in die op het etiket staan.
Als er een keurmerk op het etiket staat dat geen dieet/allergie of vrij van keurmerk is, dan vult u daar een code voor in.
Voer de naam in die op het etiket staat als contact voor consumenten en het daarbij horende contactadres.
Voer een code in voor het type communicatie-kanaal (bijv. website, telefoonnummer) en voer die in tekst in bij 'Gegevens communicatiekanaal'.