Verkopen via bol.com?

Wilt u een nieuw of eigen artikel verkopen via bol.com? Dan heeft u een unieke code nodig. Hier bent u op de juiste plek!

GS1 is het enige officiële uitgiftepunt voor unieke identificatiecodes. EAN, GTIN, GS1 barcode, het zijn allemaal verschillende namen voor dezelfde GS1 code.

Verkopen via bol.com
Gaat u verkopen via bol.com? Dan heeft u een unieke GS1 code nodig!

Wat moet ik doen om een GS1 code te krijgen?

U heeft al 10 GS1 codes voor € 55,- per jaar

Een GS1 barcode is als een wereldwijd paspoort voor uw product. Hiermee kan uw product echt overal verkocht worden. Bijvoorbeeld bij bol.com of Amazon. Maar uw product kan met een GS1 code evengoed in het schap komen bij Albert Heijn of Karwei.

Barcodes bestellen? Maak dan eerst een account aan in MijnGS1. U kunt daar zelf uw pakket uitkiezen of een handige tool gebruiken die u hierbij helpt. Let op: u betaalt jaarlijks een fee voor onze codes.

1
Maak een account aan in MijnGS1
In ons klantportaal kunt u uw codes beheren en heeft u inzicht in uw gegevens.
2
Bestel uw codes
Kies zelf de codes die u nodig heeft of maak gebruik van onze handige adviestool.
3
Start met verkopen!
Uw codepakket staat klaar in MijnGS1. U kent de nummers toe aan uw artikelen en u kunt verkopen!

Bekijk de video en weet alles over barcodes binnen 2 minuten

 

  • Hoe zitten GS1 codes in elkaar?
  • Welke en hoeveel codes heeft u nodig?
  • Hoe kunt u deze krijgen?
  • Hoe kunt u er scanbare barcodes van maken?
Gaat u eet- en drinkwaren verkopen? Lever uw productinformatie aan via GS1 Data Source!

Wat is GS1 Data Source en wat moet ik doen?

In 5 stappen aan de slag

GS1 Data Source is de (GDSN) productdatapool van GS1. Hierin legt u productinformatie vast en u geeft zelf aan wie deze informatie mag gebruiken. 

Als u zich heeft aangemeld (bekijk hier de tarieven), neemt GS1 contact met u op om het verdere traject door te spreken. In grote lijnen komt het erop neer dat u een online training volgt, productinformatie verzamelt, dit invoert in de datapool en de data publiceert aan bol.com. Controle van data door een Data Management Service is niet nodig.

Bol.com haalt uw informatie uit de GS1 datapool en zet dit op haar website. U kunt dan uw eet- en drinkwaren verkopen via bol.com!

1
Meld u aan
U heeft al een account voor MijnGS1 als u al artikelcodes heeft. Hier meldt u zich ook aan voor GS1 Data Source.
2
GS1 neemt contact met u op
GS1 neemt contact met u op om u te informeren over het traject van aanmelden tot en met invoeren van uw productdata.
3
Inloggen in de webinterface
Log in met de inloggegevens die u per e-mail heeft ontvangen.
4
Volg een training
Volg de gratis online training voordat u begint met invoeren van productinformatie voor een uitleg over hoe u gegevens in de webinterface invoert.
5
Gegevens invoeren
Afhankelijk van het soort producten voert u productinformatie in. Welke informatie nodig is, staat in de invoerlijst (veldenlijst). Vul de verplichte velden in om te kunnen publiceren.
Aanmelden voor GS1 Data Source
Meer over training GS1 Data Source
Welke productinformatie moet ik invoeren?

Meer over GS1 Data Source

Bekijk de video in 1 minuut!

Veel gestelde vragen

Hoe snel kan ik mijn codes krijgen?

Bij een directe (online) betaling, kunt u binnen 1 werkdag uw codes aanmaken in MijnGS1.

Kan ik mijn niet geregistreerde codes overzetten naar jullie geregistreerde codes?

Helaas is dit niet mogelijk.
GS1 codes vormen onderdeel van een wereldwijde standaard en zo kunnen we unieke nummers garanderen. We kunnen geen 'vreemde' nummers toevoegen, want die zijn geen onderdeel van de standaard.

Wat is het verschil tussen EAN en GS1 codes?

EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Voordat GS1 Nederland onderdeel werd van de wereldwijde GS1 standaardisatieorganisatie heetten we EAN Nederland. De naam EAN blijft hardnekkig bestaan in Nederland, maar is de voorloper van GS1.

Productcode, GTIN, EAN: het zijn verschillende namen voor de enige unieke identificatie van uw product.

Waarom EAN codes kopen bij GS1?

Net zoals dat u alleen van de Belastingdienst een btw-nummer krijgt, geeft GS1 als enige unieke geregistreerde identificatienummers (EAN) uit.

Met een GS1 barcode kan uw product overal verkocht worden. Bijvoorbeeld bij bol.com, Amazon of in het schap bij Albert Heijn of Karwei. GS1 garandeert dat uw code net zo uniek is als een paspoort. Dat betekent dat een GS1 barcode, als er verwarring ontstaat, leidend is.

EAN-codes die u elders aanschaft worden meteen of in een later stadium op verkoopplatforms níet geaccepteerd. Wees hierop bedacht als u de EAN-codes elders koopt.

Heb ik altijd officiële geregistreerde barcodes nodig?

Nee. Als u alleen in uw eigen webshop producten wilt verkopen, kunt u zelf codes verzinnen. Ook in uw eigen gesloten logistieke keten kan dat.

Ja. Als u de taal van de business wilt spreken, wilt groeien met uw bedrijf en meer consumenten wilt bereiken, dan heeft u écht de officieel geregistreerde barcode van GS1 nodig.

Geen GS1 barcode op een product betekent geen plek op het schap. Dat geldt niet alleen voor de supermarktbranche, maar voor andere retailkanalen. Ook in het online verkoopkanaal wordt steeds vaker gevraagd producten te coderen met de officiële geregistreerde EAN-nummers van GS1.

Wat gebeurt er als ik geen officiële barcodes gebruik?

Als u geen aansluitnummer bij GS1 heeft, zijn de codes ook niet officieel van u. Het risico dat u hierbij loopt is dat u van het schap wordt verwijderd. Iedereen kan EAN-codes genereren, maar EAN-codes moeten herleidbaar zijn tot een land en tot een verkoper. GS1 houdt de registratie daarvan bij. (Online) retailers willen alleen officieel geregistreerde barcodes. Ze controleren steeds vaker of u een échte barcode heeft.

Er zijn barcode-aanbieders die (vaak goedkope) EAN-codes aanbieden. Ze verzinnen zelf codes of kopen die op bij GS1. Deze bedrijven gebruiken de nummers oneigenlijk. Het kan voorkomen dat diezelfde codes door GS1 worden uitgegeven aan een ander bedrijf. Uw product is dan niet meer te herkennen als dat unieke product.

Laat u voor aanschaf goed informeren door uw handelspartner(s).

Wat zegt bol.com over EAN/GTIN?

Bol.com heeft op haar site veel informatie over het online brengen van uw aanbod. Een deel daarvan gaat over onze codes.

We gebruiken cookies om je een betere gebruikservaring te bieden op deze website. Door te accepteren ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Lees meer