test

Stap 1: Kosten voor vastleggen gegevens in GS1 Data Source

Het invoeren en/of wijzigen van artikelgegevens in GS1 Data Source kost tijd en geld. Maar ook u als u het vastleggen van productgegevens (deels) uitbesteed aan een Data Management Service (DMS) zijn daar kosten aan verbonden.

minuten
Tijd die u nodig heeft om alle gegevens van een nieuw product vast te leggen in GS1 Data Source. Als u dit heeft uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
minuten
Tijd die u nodig heeft om wijzigingen van een product vast te leggen in GS1 Data Source. Als u dit heeft uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
Kosten per uur voor de persoon die informatie vastlegt in GS1 Data Source. Als u uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het vastleggen van alle productgegevens? Als u niet uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het vastleggen van logistieke gegevens? Als u dit deel niet uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het vastleggen van etiketgegevens? Als u dit deel niet uitbesteed, laat dan deze waarde staan om bij het resultaat een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.

Stap 2: Kosten voor opsturen producten naar Data Management Service

Om uw productgegevens te laten controleren, stuurt u producten (consumenteneenheid en handelseenheid) op naar uw DMS. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afspraak die u met uw DMS gemaakt heeft.

Tweemaal (heen en terug) het tarief voor het versturen pakket.
Tarief voor het versturen pakket.
Omdat u het product niet terugkrijgt, wordt het afgeschreven. Als u zowel een consumenteneenheid als een handelseenheid opstuurt, tel die kosten dan bij elkaar op.

Stap 3: Kosten voor controle door Data Management Service

Uw DMS brengt kosten in rekening voor het (opnieuw) controleren van uw artikelgegevens.

Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het controleren van alle productgegevens?
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het controleren van alleen logistieke gegevens?
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het controleren van alleen etiketgegevens?
%
Welk percentage van uw productgegevens legt u in een keer correct vast zodat u geen correctie(s) na een controle hoeft uit te voeren?
minuten
Tijd die u nodig heeft om correcties na controle uit te voeren in GS1 Data Source.
Welke kosten brengt uw DMS in rekening voor het controleren van uw gegevens na uw correcties?

Stap 4: Uw assortiment

Het resultaat van deze berekening is afhankelijk van het aantal nieuwe producten en wijzigingen in bestaande artikelgegevens die u verwacht (op jaarbasis). Soms is het niet nodig om alle producten die nieuw zijn of waarvan gegevens wijzigen op te sturen. In een aantal gevallen is vrijstelling mogelijk.

Hoeveel nieuwe producten verwacht u het komende jaar vast te leggen in GS1 Data Source?
Hoeveel wijzigingen in logistieke gegevens verwacht u het komende jaar vast te leggen in GS1 Data Source?
Hoeveel wijzigingen in etiketgegevens verwacht u het komende jaar vast te leggen in GS1 Data Source?

Resultaten

Hieronder ziet u wat het vastleggen en controleren van artikelgegevens (volgens deze berekening) per jaar kan kosten als u in de 100%, 50% of 10% controle zit. Daarnaast ziet u wat het uitbesteden aan een Data Management Service (naar schatting) jaarlijks kost.

Het eerste half jaar worden alle nieuwe artikelgegevens en alle wijzigingen gecontroleerd.
Afhankelijk van uw scores, kan het steekproefpercentage na 3 maanden 50% worden.
Afhankelijk van uw scores, kan het steekproefpercentage na nog eens 3 maanden 10% worden.
De kosten voor het vastleggen van artikelgegevens door een DMS. Controles zijn in dat geval niet nodig.

We gebruiken cookies om je een betere gebruikservaring te bieden op deze website. Door te accepteren ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Lees meer