Referenten

Stappen voor het gebruik van een referent

Heeft u meerdere artikelen in uw assortiment met dezelfde afmetingen en verpakkingstype? En is één daarvan goedgekeurd door een Data Management Service? Dan linken wij daar automatisch artikelen met dezelfde verpakking aan, zodat de goedgekeurde ‘basisverpakking’ dient als een ‘referent’. U hoeft die artikelen dan niet meer op te sturen voor controle. De rest van de velden wordt dan vanaf een pdf van het etiket gecontroleerd.

Wilt u optimaal gebruik maken van referenten? Volg dan deze stappen:

  1. Bekijk de door u vastgelegde lengte/breedte/hoogte van de artikelen in uw assortiment. Hebben artikelen dezelfde verpakking? Controleer dan of afmetingen en het verpakkingstype exact hetzelfde zijn ingevoerd.
  2. Verdeel uw assortiment in groepen die dezelfde fysieke kenmerken hebben.
  3. Kijk in 'MijnGS1' of er voor uw soorten verpakkingen al een referent bestaat en of daaraan verpakkingen zijn gekoppeld.
  4. Is er nog geen goedgekeurd artikel in een groep? Laat dan een basisproduct controleren door uw Data Management Service. Producten waarvan de logistieke informatie is goedgekeurd kunnen dienen als referent voor artikelen uit een zelfde groep.
  5. Ga na goedkeuring in 'MijnGS1' naar het scherm ‘referent’ en koppel artikelen aan een referent.
  6. Zolang de fysieke kenmerken gelijk blijven, blijft deze koppeling bestaan.
  7. Zodra een van de fysieke kenmerken van een product of van een referent wijzigt, wordt de koppeling teniet gedaan en moet er een nieuwe koppeling gelegd worden. Dat kan aan hetzelfde artikel, maar ook eventueel aan een andere.

 

We gebruiken cookies om je een betere gebruikservaring te bieden op deze website. Door te accepteren ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Lees meer