QR-code met GS1 Digital Link

GS1 biedt Digital Link gratis aan

GS1 biedt de mogelijkheid om in MijnGS1 webpagina(s) op te voeren en te koppelen aan de GTIN. Informatie die handig is voor consumenten (herkomstinformatie, recepten), voor voorraadbeheer (verminderen van verspilling) en zeker ook voor duurzaamheid (herkomstinformatie, recycling).

Ook is het mogelijk om in de barcode lot/batchnummer en serienummer of houdbaarheidsdatum mee te geven. Zo kan een consument zijn wasmachine scannen en direct registreren voor de garantie of als hij een vraag heeft, kan hij direct in contact komen met de servicemedewerker die weet over welk apparaat het gaat. Wordt er onderhoud uitgevoerd, legt de monteur dit eenvoudig vast via een scan van het apparaat en als de klant 'm tweedehands wil verkopen kan hij zo het serviceboekje meeleveren.

Andere partijen kunnen hun informatie ook koppelen aan het product. Denk aan de (online) retailers, zij kunnen prijsinformatie of loyaltyprogramma’s makkelijk koppelen aan de GS1 identificatie van het product.

Op een later moment informatie toevoegen aan het product of de default webpagina (tijdelijk) veranderen is geen probleem. Bijvoorbeeld voor een aanbieding of actie.

In de praktijk

Aanmaken QR-code met GS1 Digital Link

Wanneer je in MijnGS1 een nieuwe artikelcode aanmaakt (of al één hebt), kun je naast merk-, productomschrijving en afbeelding, ook een webpagina toevoegen. De aangemaakte link is onderdeel van de QR-code die aangemaakt en gescand kan worden. Bekijk de uitleg.

Get ready for the future

GS1 Digital Link biedt oneindig veel mogelijkheden.
Wil je dit ook onderzoeken, testen of meer informatie?
Wij staan klaar om mee te denken.

Bel voor meer informatie

Telefoon: (020) 511 38 20

E-mail: Frits.vandenbos@gs1.nl

X