Aan de slag

Solution provider en ontwikkelaar

Retailer

In 2027 moeten alle scanapplicaties in winkels (kassa’s, informatiezuilen en zelfscanners) klaar zijn voor het scannen van de QR-code van GS1. Een tweedimensionale barcode die niet door een standaard barcode laserscanner wordt herkend.

Als retailer kun je straks de QR-code van GS1 gebruiken aan de kassa en daar de GTIN en alle informatie die je als retailer belangrijk vindt eruit pikken om af te rekenen. Ook kun je als retailer met je eigen app een eigen sausje gooien over de informatie die je wilt delen over dat product aan de consument. Ook voor promoties en acties kun je met je eigen app alles helemaal zelf sturen.

Leverancier

Met de QR-code van GS1 kun je je bedrijfsvoering verbeteren en de consument nieuwe ervaringen bieden, eenvoudigweg doordat de QR-code veel meer informatie kan bevatten en toch blijft piepen bij de kassa. 

1

Kies een product

Kies een product of productreeks waarop je QR-codes van GS1 wilt. Gebruik de GTIN's die al op deze producten worden gebruikt om de Digital Link aan te maken.

2

Welke informatie

Bepaal met welke informatie je de consumenten in contact wilt brengen. Denk hierbij aan promoties, informatie over duurzaamheid en recycling, gedetailleerde voedingsinformatie, links naar video's, receptideeën, aanvullende producten en nieuwe seizoensvarianten. Informatie je je altijd beschikbaar wilt hebben moet up-to-date zijn.

3

Online beschikbaarheid

Om consumenten in contact te brengen met informatie moet dit online beschikbaar zijn - op jouw eigen website, YouTube of op sociale media. Een locatie (website of landingspagina) waarvan jij eigenaar bent.

4

GS1 Digital Link activeren

Je kunt in MijnGS1 GS1 Digital Link gratis activeren bij het aanmaken van een artikelcode (GTIN). Dit geldt ook voor bestaande artikelcodes. Je vult één of meer webpagina's waar de QR-code naartoe gaat verwijzen in. Uitleg hoe het werkt

Neem contact met ons op

Ben jij al klaar voor een QR-code van GS1?
We helpen je graag met de realisatie. 
Wil je alleen meer informatie, neem ook dan contact met ons op.

Contact

Telefoon: 020 511 3888

E-mail: Sarina.Pielaat@gs1.nl

X